Πρόγραμμα Youth@Work

Στη σύνδεση των νέων και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στοχεύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γνωρίζοντας τις προκλήσεις, δρομολογώντας το πρόγραμμα Youth@Work.

Σήμερα, ένας στους πέντε νέους Ευρωπαίους αδυνατεί να βρει δουλειά. Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αποτελούν ένα βασικό εργοδότη και είναι υπεύθυνες για το 80% των νέων θέσεων απασχόλησης. Είναι οι επιχειρήσεις που οφείλουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ανάκαμψης της Ευρώπης. Ωστόσο, οι νέοι τείνουν να βρίσκουν πιο ελκυστικές τις θέσεις εργασίας σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, εκτιμώντας ότι οι ΜμΕ

δεν είναι πάντοτε τόσο πρόθυμες να απασχολήσουν νέους σε ηλικία λόγω της έλλειψης δεξιοτήτων και εμπειριών. Το αποτέλεσμα; Μια μεγάλη δεξαμενή ταλέντων μένει αχρησιμοποίητη.

Γνωρίζοντας αυτές τις προκλήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε το πρόγραμμα Youth@Work που στοχεύει να συνδέσει τους νέους και τις ΜμΕ. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να προσλαμβάνουν νέους και παράλληλα προωθείται η εργασία στις ΜμΕ ως επαγγελματική επιλογή ή ως εφαλτήριο για τους νέους που επιθυμούν να γίνουν επιχειρηματίες.

Στην ΙταλίαΣτη ΣλοβενίαΣτη ΠολωνίαΣτη Λετονία
Keywords
Τυχαία Θέματα