Σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου. "Μνημονιακό έκτρωμα" το χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. "Υπερασπίζεστε τα αγκυλωμένα συντεχνιακά συμφέροντα", απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. "Όλη αυτή η πόλωση που επιχειρείται δεν οδηγεί πουθενά" υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός

εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ως νέο μνημόνιο, ενώ αναφερόμενος στο πρωτογενές πλεόνασμα, είπε πως πρόκειται για «μικρή φούσκα».

Αντισυνταγματικότητες, κυρίως στα άρθρα για την πώληση μετοχών τραπεζών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτω από την τιμή αγοράς τους, παρατηρήσεις και κενά εντόπισε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, σε έκθεσή της επί του πολυνομοσχεδίου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Για το θέμα των φαρμακείων επισημαίνεται ότι θα έπρεπε να υπάρχει ειδική αιτιολόγηση ώστε να προκύπτει σαφώς ότι εξασφαλίζεται η ορθολογική και ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων σε όλη τη χώρα, αλλά και ο εγγυημένος εφοδιασμός με φάρμακα, του συνόλου του πληθυσμού.

Στη συγκεκριμένη διάταξη αναφέρθηκε και ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, μιλώντας το πρωί στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την Φρόσω Ζαγορίτου.

«Η κατάργηση μέρους των κοινωνικών πόρων που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο, επιτείνει το πρόβλημα στην χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και σαφώς θα επιφέρει "ψαλίδι" στις επικουρικές συντάξεις» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την Φρόσω Ζαγορίτου ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος. Όπως είπε, η πρώτη αναπροσαρμογή, αναμένεται τον Ιούλιο.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα