Πάμε Σύρο!

Την αποκαλούν «Αρχόντισσα του Αιγαίου» και όχι άδικα. Έχει κατορθώσει να συνταιριάξει Δύση και Ανατολή, Ορθόδοξους και Καθολικούς, Τέχνες και Εργασία, το παλιό με το νέο, το κλασσικό με το σύγχρονο.

Κι όλα αυτά στη σκιά κτιρίων του 19ου αιώνα και δίπλα στη πιστή μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο.

Η Σύρος βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν των Κυκλάδων. Το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες για τα συμβατικά και περίπου 2,30 ώρες για τα ταχύπλοα. Το κόστος μετ' επιστροφής για ένα ζευγάρι

είναι 262 ευρώ αν πάρει αυτοκίνητο και 158 ευρώ με μηχανή αν προτιμήσει συμβατικό πλοίο ή 332 και 228 ευρώ αντίστοιχα με το ταχύπλοο.

Στη Σύρο ο συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, πολιτισμού και φιλοξενίας είναι μοναδικός και σίγουρα θα κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες. Για να γνωρίσετε όλες τις ομορφιές της Ερμούπολης θα χρειαστείτε μέρες.

Το Δημαρχείο, έργο του Τσίλερ, που χρειάστηκε 22 χρόνια να τελειώσει, δίπλα του το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ιστορικό Αρχείο Κυκλάδων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη με πάνω από 35.000 βιβλία, το πρώτο Γυμνάσιο της χώρας όπου μαθήτευσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Μητρόπολη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η καθολική εκκλησία της Ευαγγελίστριας και φυσικά το θέατρο Απόλλων πιστό αντίγραφο σε μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνο.

Η Σύρος της ομορφιάς, της Φραγκοσυριανής, του Μάρκου Βαμβακάρη μαστίζεται εδώ και πολλά χρόνια από την οικονομική ύφεση που πλήττει ιδιαίτερα τον τουρισμό του νησιού με την πτώση να ξεπερνά το 50% σε σχέση με άλλες χρονιές.

O πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιάκωβος Αρβανίτης, τονίζει πως η πτώση της κίνησης φέτος κυμαίνεται στο 30-40%, ενώ την τελευταία χρονιά τα λουκέτα στο νησί αγγίξουν το 22%.

Επισκεφθείτε τη Σύρο, απολαύστε το μπάνιο σας στις υπέροχες παραλίες της, κάντε μια... «βουτιά» στο παρελθόν της και αφήστε τα βήματά σας να σας φέρουν στα χνάρια του Μάρκου. Φοίνικα, Παρακοπή, Γαλησσά και Nτελαγκράτσια, φίνα στην Αληθινή.

Ο διαγωνισμός γι αυτή την εβδομάδα προβλέπει για πέντε τυχερούς, ένα τριήμερο στα ξενοδοχεία της Πάρου:  
Asteras Paradise στην περιοχή Αστέρας
Nησιώτικο Σπίτι στην περιοχή Δρυό
Coral στην περιοχή Πίσω Λιβάδι
Silver Rocks στην περιοχή Χρυσή Ακτή
Nickolas στην Παροικιά

Για έναν τυχερό τρήμερο στο ξενοδοχείο Rhenia Buhgalows στην περιοχή Τούρλος της Μυκόνου. (η διαμονή ισχύει για τον Σεπτέμβριο)

Τρόποι συμμετοχής στον διαγωνισμό:

Στο 210-3411610,
Με sms γράφοντας  984 κενό ΔΙΑΚΟΠΕΣ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή στο 54002 (χρέωση 25 λεπτά το sms + ΦΠΑ) και
στην επίσημη σελίδα του ΑΘΗΝΑ 984 στο facebook Αθήνα9.84official group

Η κλήρωση θα γίνει λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στην εκμπομή «Όσα μου έμαθε η μέρα» με τον Κώστα Ράπτη.

Το ένθετο «Διακοπές 2012...Θα πάμε!», που επιμελούνται ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος και η Χριστιάννα Κούσιου, μεταδίδεται καθημερινά
στις 10 παρά 10 το πρωί στην εκπομπή «9-10» εκτά

Keywords
Αναζητήσεις
pame syro
Τυχαία Θέματα