Πάμε Μήλο!

Η Μήλος είναι ιδανικός προορισμός για τις διακοπές σας. Τα έχει όλα. Πρώτα από όλα διαθέτει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στο Αιγαίο και αυτό χάρη στο ηφαιστειακό γεωλογικό της περιβάλλον.

Γνωστή από την αρχαιότητα για τον μεταλλευτικό της πλούτο, που είναι υπεύθυνος και για την πολυχρωμία και την μεγάλη ποικιλία που παρουσιάζει όλη η ακτογραμμή της Μήλου, αλλά και το εσωτερικό της.

Στην Μήλο εκτός από τις υπέροχες παραλίες της, θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε πολύ σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους

και μουσεία αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς. Στις διακοπές σας στην Μήλο δεν θα σας λείψει και η νυχτερινή διασκέδαση αλλά και γαστριμαργικές απολαύσεις καθώς η τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα της Μήλου, θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

Αυτό που χρειάζεστε στις διακοπές σας στην Μήλο είναι να διαθέτετε αρκετές μέρες ώστε να προλάβετε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα και να κολυμπήσετε σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες. Μια ωραία επιλογή είναι να επιλέξετε μια ημερήσια μίνι κρουαζιέρα με τα σκάφη που κάνουν τον γύρο του νησιού και επισκέπτονται τις περισσότερες από τις δυσπρόσιτες παραλίες που δεν μπορείτε να τις δείτε με άλλο τρόπο.

Οι παραλίες της Μήλου προσφέρονται για όλα τα γούστα, από την απόλυτη οργάνωση μέχρι την τέλεια απομόνωση και είναι διάσπαρτες σε όλες τις κατευθύνσεις του καιρού έτσι που όσο και να φυσάνε οι βοριάδες του Αιγαίου πάντα θα μπορείτε να βρείτε απάνεμες παραλίες για να κολυμπήσετε ή παραλίες με αέρα για να ασχοληθείτε με τα αγαπημένα σας σπόρ του Wind Serf και του Kite Serf που κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς κάθε καλοκαίρι.

Στην Μήλο οι παραλίες είναι από μόνες τους αξιοθέατα καθώς είναι δίπλα σε παραδοσιακούς οικισμούς, αρχαιολογικούς χώρους, η ορυχεία παλιά και καινούργια καθώς ολόκληρη η Μήλος είναι ένα μουσείο φυσικής ιστορίας χάρη στην σύσταση του εδάφους της.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των παραλιών της Μήλου έχει παίξει και το σχήμα του νησιού που μοιάζει με πέταλο και οι πολλοί κόλποι και τα ακρωτήρια με έντονο διαμελισμό, με αποτέλεσμα η Μήλος να έχει πάνω από 120 χιλιόμετρα ακτογραμμή.

Στη Μήλο μπορείτε να επισκεφτείτε τρία Μουσεία: Το Αρχαιολογικό στη Πλάκα, το Λαογραφικό στο Τριοβάσαλο και το Γεωλογικό στον Αδάμαντα. Εκτός απο τα μουσεία μπορείτε να επισκεφθείτε το χώρο στον οποίο βρέθηκε η Αφροδίτη της Μήλου και να συνδυάσετε την εκδρομή με τις κατακόμβες και το αρχαίο θέατρο. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναδικό ψαροχώρι Κλήμα στο οποίο θα δείτε δεκάδες κλήματα σε όλους τους συνδυασμούς χρωμάτων.

Για ρομαντικά ηλιοβασιλέματα αξίζει να επισκεφθείτε την Πλάκα, ανεβαίνοντας το κάστρο σε καθαρό καιρό μπορείτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα με μία πανοραμική θέα στην οποία φαίνονται η Κίμωλος, το πίσω κομμάτι της Μήλου, η Σίφνος, η Σέριφος και η Αντίμηλος. Το Εμπουριό είναι το τελευταίο αξιοθέατο το οποίο προτείνουμε να επισκεφθείτε. Θα δείτε μια παραδοσιακή ταβέρνα στο ύψος της θάλασσας με φοβερή θ

Keywords
Αναζητήσεις
μήλος που να παω
Τυχαία Θέματα