Παπαδόπουλος: Κανένα συμφέρον στην εταιρεία AEGEAN

10:43 16/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απάντηση σε χθεσινό δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας, δίνει με ανακοίνωσή του ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, αντικρούοντας τα περί διαπλοκής επειδή ο ίδιος ή στενό συγγενικό του πρόσωπο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει οποιοδήποτε συμφέρον στην εταιρεία AEGEAN.

«Απορρίπτω με βδελυγμία

την κατηγορία της ‘διαπλοκής’ που μου καταλογίζει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας », αναφέρει και προσθέτει πως τα περί ‘διαπλοκής’ με τη συγκεκριμένη εταιρεία «υφίστανται μόνο στη φαντασία της συγκεκριμένης εφημερίδας».

«Η εφημερίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση, «ισχυρίζεται ότι αποτελεί μέγα ζήτημα ηθικής τάξης το ότι ένας από τους μετόχους εταιρείας που με τη σειρά της είναι μέτοχος (της μειοψηφίας) στην AEGEAN είναι συγγενής έκτου βαθμού (6ου) με μένα. Γι’ αυτό το λόγο, κατά την εφημερίδα, εγείρεται ζήτημα διαπλοκής για τον τρόπο που η πλειοψηφία των κομμάτων (πλην του ΑΚΕΛ) τοποθετήθηκε για το ζήτημα των ‘ανοικτών ουρανών’ στο συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως «το επίπεδο της γελοιότητας των επιχειρημάτων που η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει υιοθετήσει για τη συνέχιση της εκστρατείας λασπολογίας» εναντίον του καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι παρόμοια συγγενική σχέση (6ου βαθμού) έχει και με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Χάρη Θράσου. Συνεπώς, ο κ. Παπαδόπουλος διερωτάται αν για αυτό το λόγο δεν πρέπει να τοποθετείται ή να ψηφίζει για ζητήματα που αφορούν την ΑΗΚ.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρει στη συνέχεια πως επί της ουσίας, η πολιτική της φιλελευθεροποίησης του τομέα των αερομεταφορών αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και η εφαρμογή του έχει ήδη αφομοιωθεί στην εθνική νομοθεσία μέσω του κανονισμού αρ. 847/2004, ο οποίος προβλέπει ότι στις διαπραγματεύσεις του Κράτους με τρίτες χώρες για αεροπορικά δικαιώματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα άλλων των κοινοτικών αερογραμμών.

Στη συνέχεια διερωτάται γιατί το ΑΚΕΛ και η Κυβέρνηση θέλουν να παραβιάσουν ένα ευρωπαϊκό κανονισμό και μια δέσμευση του Κράτους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είναι μήπως εκτίμηση της Κυβέρνησης και του Κυβερνώντος κόμματος ότι η κρατική ενίσχυση προς τις Κυπριακές Αερογραμμές θα τύχει της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όταν η ίδια η Κυβέρνηση απροκάλυπτα επιζητά την παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας και των σχετικών ευρωπαϊκών κανονισμών», διερωτάται επίσης.

Καταλήγοντας, δηλώνει πως «το Κόμμα που διασφάλισε το μονοπώλιο των δισεκατομμυρίων στον ΟΠΑΠ, που συνομολόγησε τη καταδικαστέα συμφωνία της Shell και που ‘έκανε πλάτες’ στον Βγενόπουλο, δεν δικαιούται να παραδίδει μαθήματα πολιτικής ηθικής σε κανένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα