Παγωμένη η Ανατολική Ευρώπη

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν μια «παγωμένη» εβδομάδα με χιόνια και θερμοκρασία κάτω από το μηδέν για όλη την Ανατολική Ευρώπη.

Στους -29,3% «κατρακύλησε», νωρίς το πρωί, το θερμόμετρο στην πόλη Ιντοσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη μέρα που στην παραπάνω ρουμανική επαρχία καταγράφεται πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να διατηρείται σταθερά σε επίπεδα κάτω των -26 βαθμών Κελσίου.

Ακόμη πιο χαμηλά έπεσε ο υδράργυρος σήμερα το πρωί στη Βουλγαρία, όπου από
χθες καταγράφονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στο σύνολο σχεδόν της χώρας. Η χαμηλότερη θερμοκρασία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρατηρήθηκε στην πόλη Κνέζα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου στις 5 ταξημερώματα, το θερμόμετρο έδειχνε -29 βαθμούς Κελσίου. Θερμοκρασίες κάτω του -20 έδειχνε την ίδια ώρα το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμη και στην πρωτεύουσα, Σόφια (-21). Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πολικό ψύχος και σήμερα, με αρνητικές θερμοκρασίες-ρεκόρ.

Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες- ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους- να μένουνστο σπίτι και να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα