Ο Γύρος του Κόσμου

Η συμφωνία των 25 για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον ESM αλλά και η έκκληση των Ευρωπαίων ηγετών να κλείσει η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι ένα από τα βασικά θέματα των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Σε άνοδο τα Ασιατικά χρηματιστήρια και το πετρέλαιο μετά από την πρόοδο που επισημάνθηκε για τις συζητήσεις για το PSI.

Bloomberg:

Σε άνοδο τα Ασιατικά Χρηματιστήρια και το πετρέλαιο λόγω των συζητήσεων για το ελληνικό χρέος. Σημαντική άνοδο σημειώνουν τα χρηματιστήρια στην Ασία, μετά τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου ότι οι συζητήσεις για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων έχουν σημειώσει πρόοδο. Σε άνοδο το πετρέλαιο, ενισχυτικές τάσεις για το ευρώ.

Reuters: H Ευρώπη υπέγραψε το σύμφωνο της Γερμανίας.  Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ενίσχυσε την πολιτική της επιρροή χθες στην Ευρώπη όταν 25 από τα 27 κράτη - μέλη συμφώνησαν για το Γερμανικής έμπνευσης σύμφωνο που προβλέπει μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία, παρά το γεγονός ότι ακόμα αγωνίζονται για την επανάκτηση της ανάπτυξης από τις στάχτες της λιτότητας. ---Διαφορετικές γραμμές εκφράστηκαν για τα όρια λιτότητας στην Ελλάδα. Ο Σαρκοζί εμφανίστηκε βέβαιος ότι μια συμφωνία για το PSI θα επιτευχθεί, σημειώνει το πρακτορείο.

Η Ευρώπη σε διαμάχη για τη διάσωση της Ελλάδας σημειώνει το Bloomberg. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έφυγαν από τις Βρυξέλλες χωρίς συμφωνία για το πώς θα διαχειριστούν την ολοένα αυξανόμενη μαύρη τρύπα του ελληνικού προϋπολογισμού και με την εμφανή δυσαρέσκεια της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ για την αποτυχία της Αθήνας να δώσει λύση στο θέμα του χρέους της. Το πρακτορείο κάνει εκτενή αναφορά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το θέμα της εποπτείας της Ελλάδας, βάσει της σχετικής πρότασης της Γερμανίας την οποία και απέρριψε κατηγορηματικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Γιουνκέρ: Δεν αποκλείεται ένα haircut και στον δημόσιο τομέα αναφέρει το Dow Jones News Wires. O πρόεδρος του Eurogroup δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεγαλύτερου κουρέματος του ελληνικού χρέους.

H Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, μεταδίδει το Ρωσικό Ria Novosti.

Σε άλλα διεθνή - οικονομικά: Αύξηση πέραν του προβλεπόμενου για τη βιομηχανική ανάπτυξη στην Ιαπωνία αναφέρει το AFP. Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Ιαπωνίας το Δεκέμβριο, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανέκαμψαν μετά από τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη που παρέλυσαν τις αλυσίδες προμηθειών.

Στις ΗΠΑ, και στις προκριματικές εκλογές στη Φλόριντα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών... το Reuters μεταδίδει: Ενώ ψηφίζει η Φλόριντα, ο Ρόμνεϊ κάθεται στη θέση του οδηγού. Σαφές προβάδισμα του πρώην κυβερνήτης της Μασσαχουσέτης με 15 μονάδες έναντι του Νιουτ Γκίνγκριτς δίνει και το Associated Press.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι έγιναν επιχειρήσεις και αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Πακιστάν αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο.

Στην γειτο

Keywords
Τυχαία Θέματα