Οργή Ομπάμα για την επίθεση

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την οργή του αλλά και την θλίψη του για την επίθεση εναντίον της εκκλησίας των Αφροαμερικανών στη Νότια Καρολίνα και επισήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά με πυροβολισμούς δεν σημειώνονται σε άλλες αναπτυγμένες χώρες.

«Πρέπει να παραδεχθούμε το γεγονός ότι αυτού του είδους η βία δεν διαπράττεται σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες» τόνισε ο Ομπάμα και απηύθυνε έκκληση για μία ακόμη φορά προκειμένου να υπάρξει ένα αυστηρότερο πλαίσιο ελέγχου της αγοράς των όπλων.

«Το γεγονός ότι αυτή η επίθεση συνέβη σε μία εκκλησία Αφροαμερικανών εγείρει προφανώς ερωτήματα για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία μας» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας ενώπιον δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ γνώριζαν προσωπικά τον πάστορα της εκκλησίας, Κλεμέντα Πινκνέι, ο οποίος έπεσε νεκρός, μαζί με άλλους 8 ανθρώπους, από τα πυρά του 21χρονου Ντίλαν Ρουφ.

«Το να πούμε ότι οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί με εκείνους, τις οικογένειές τους και την κοινότητά του δε συμβάλλει και τόσο στο να ανακουφίσει τον πόνο στην καρδιά, την θλίψη και τον θυμό που νιώθουμε», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Εν τω μεταξύ, για την επίθεση συνελήφθη ο 21χρονος Ντίλαν Ρουφ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ύποπτος ανήρτησε στο λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook μία φωτογραφία όπου απεικονίζεται να φοράει ένα μπουφάν που είναι διακοσμημένο με τις σημαίες της Νότιας Αφρικής και της Ροδεσίας -της σημερινής Ζιμπάμπουε- την εποχή του απαρτχάιντ.

Ο Ρουφ είχε ποινικό μητρώο αφού νωρίτερα φέτος είχαν ασκηθεί διώξεις εναντίον του για αδίκηματα που σχετίζονται με ναρκωτικές ουσίες και καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα