« Καμία συμφωνία στον ορίζοντα»

«Στη συνεδρίαση του Eurogroup υπήρξε πολύ μικρή πρόοδος μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει μία συμφωνία» τόνισε ο Γιερούν Ντάισελμπουμ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. «Ούτε υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα αυτή τη στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «στείλαμε ισχυρό μήνυμα στις ελληνικές αρχές ότι είναι δικό σας θέμα να υποβάλλετυε συμπληρωματικές προτάσεις τις επόμενες ημέρες. Είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία, να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα.

Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο αυτή τη στιγμή».

«Είναι προς όφελος όλων να κρατήσουμε ενωμένο το project του ευρώ», δήλωσε από την πλευρά τπυ ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος έκανε λόγο για εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση. «Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για να αποφευχθούν τα χειρότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας.

Οι θεσμοί έχουν θέσει κάποιες λογικές προτάσεις και τώρα περιμένουμε δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις πρέπει να είναι αξιόπιστες. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες η Αθήνα θα έρθει με απτές προτάσεις πρόσθεσε, συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα συγκληθεί Σύνοδος των ηγετών των κρατών- μελών της ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα