Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

«Όποιος προκαλέσει πρόωρες εκλογές και παίξει με τους θεσμούς ας μη νομίζει ότι θα βγει ωφελημένος, θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία και τον πολίτη»,τόνισε μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κάθε κομματική μαγκιά που έχει μυωπική θεώρηση των πραγμάτων έχει κόστος για την οικονομία και τον
πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η συγκυρία της διαπραγμάτευσης δεν επιτρέπει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, για την πρόταση εμπιστοσύνης ώστε να προκαλέσουμε εντός Κοινοβουλίου ένα φόρουμ συζήτησης, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να μιλήσει θετικά όχι να επαναλάβει τον κατάλογο της ΔΕΘ, το «πάρε κόσμε», το «έχει για όλους».

Το σχέδιο εξόδου από την κρίση θα μετατραπεί τον Δεκέμβριο σε συμφωνία εξόδου από την κρίση, τι θα κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Θα αρνηθεί την υπογραφή της; Που θα διαπραγματευτεί; Στα εστιατόρια του Βερολίνου και την αυλή του Βατικανού;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης σε σχέδιο εξόδου 7 σημείων:

1) ολοκλήρωση συμφωνίας με τρόικα, τελευταίο review
2) ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος
3) ολοκλήρωση υπεσχημμένων του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για το χρέος
4) επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους, επικαλέστηκε τον Ρέκλινγκ
5) συμφωνία με τους εταίρους μας για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, όχι νέο δάνειο, όχι νέο μνημόνιο, όχι τρόικα, επιπρόσθετες φορολογικές ελαφρύνσεις, πολλές δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα δάνεια, όχι μείωση μισθών και συντάξεων, ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, έρχονται και τα στεγαστικά, αναπτυξιακοί πόροι, εμπροσθοβαρείς δράσεις του ΕΣΠΑ
6) σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών εθνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας
7) ολοκλήρωση της σχέσης με το ΔΝΤ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το ζητούμενο της πολιτικής σταθερότητας», λέγοντας ότι «ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπονομευτικός».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι συμπληρωματικός αλλά κεντρικός», άλλοι, είπε, έχουν προσχωρήσει στη στρατηγική μας.

Το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε, δεν είναι παράταξη ελευθερίων πολιτικών ηθών προσκολλημένη στην κυβερνητική εξουσία. Έχω συχνά την αίσθηση-ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ότι αδικούμε τον εαυτό μας με την πολυφωνία και την αμφιθυμία, όλα αυτά πρέπει να ξεπεραστούν γιατί αυτό λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και τροφοδοτεί την παραπολιτική θεώρηση των πραγμάτων, ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα είναι μεγάλη πολιτική με συνείδηση ιστορίας και δεν πρέπει να φθείρεται σε μικροπολιτικά και παραπολιτικά παιχνίδια.

«Ξέρω πόσο δύσκολα είναι όσα έχετε κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια, η ιστορία δεν έχει γραφτεί ακόμη σημασία έχει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και να αποφασίσει ο λαός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι υπερήφανος για το έργο των Υπουργών και Υφυπουργών μας που έχουν διακριτή παρουσία και εμπεδώνουν το πρόσημο της προοδευτικής σταθερότητας».
Keywords
Τυχαία Θέματα