Η «μάχη» για την ψήφο εμπιστοσύνης

Ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των τριών στρατιωτών, που βρήκαν τον θάνατο στο πεδίο Βολής του Βόλου, τήρησε το Σώμα της Βουλής, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλεια για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Την τριήμερη συζήτηση ανοίξει ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ενώ θα ακολουθήσουν οι εισηγητές των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών ομάδων, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης,

από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τους ΑΝ.ΕΛ. η Έλενα Κουντουρά, και από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Στη σημερινή πρώτη μέρα της συζήτησης αναμένεται να πάρουν τον λόγο υπουργοί της κυβέρνησης ανάμεσα στους οποίους ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

«Έχει μεγάλη σημασία να δοθεί η μάχη με τον λαϊκισμό και την υποκρισία», τόνισε ενόψει της τριήμερης συζήτησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος.

«Όποιος προκαλέσει πρόωρες εκλογές και παίξει με τους θεσμούς ας μη νομίζει ότι θα βγει ωφελημένος, θα κληθεί να λογοδοτήσει για τις επιπτώσεις στην οικονομία και τον πολίτη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η συγκυρία της διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε, δεν επιτρέπει επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης απο το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα