Επιχειρήσεις για άντληση των υδάτων

Μεαμείωτη ένταση συνεχίζονται οιεπιχειρήσεις της πυροσβεστικής για τηνάντληση υδάτων από τη χθεσινή νεροποντήπου έπληξε κυρίως την δυτική Αττική καιτην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.Συνολικά 85 συνεργεία της πυροσβεστικήςμε 250 άνδρες συνεχίζουν τις προσπάθειεςκαι όπως εκτίμησε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ9,84 ο περιφερειάρχης ΠυροσβεστικούΣώματος Αττικής Δημοσθένης Αναγνωστάκης,όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν ολοκληρωθείέως τις 3 με 4 το απόγευμα. Όπωςείπε, συνολικά η πυροσβεστική δέχθηκεπερισσότερες από 850 κλήσεις για άντλησηυδάτων

από πλημμυρισμένα σπίτια καικαταστήματα και ήδη έχει ολοκληρώσειτις 700. Ειδικότερα για το πλημμυρισμένουπόγειο πάρκινγκ, στο σούπερ μάρκετ στοΊλιον, επεσήμανε ότι ο συνολικός όγκοςνερού, έφθασε στις επτάμιση χιλιάδεςκυβικά και ήδη η επιχείρηση έχειολοκληρωθεί κατά το ήμισυ. Απομένει τοδεύτερο υπόγειο, στο οποίο υπάρχουνμόνο αυτοκίνητα της επιχείρισης.Αναφορικά με τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαναπό το νερό, εκτίμησε ότι ο συνολικόςαριθμός τους, αγγίζει τα 250 με 300σια.

Χαρακτηριστικήήταν και η δήλωση του δημάρχου ΠεριστερίουΑνδρέα Παχατουρίδη, επίσης στον ΑΘΗΝΑ9,84 για το μέγεθος της καταστροφής. Όπωςείπε "Μια θάλασσα χύθηκε πάνω από τηνπόλη μας" υπογραμμίζοντας τις ευθύνεςεκείνων που έδωσαν εντολή πριν από 25χρόνια, να γίνει δρόμος το ρέμα στασύνορα Ιλίου - Περιστερίου.Ο δήμαρχοςΙλίου Νίκος Ζενέτος μιλώντας επίσηςστον ΑΘΗΝΑ 9,84, χαρακτήρισε την κατάστασηελεγχόμενη. Είπε ότι υπήρξαν συνολικά15 πλημμυρισμένα σπίτια και αρκετάυπόγεια. Παράλληλα επεσήμανε ότι ταπροβλήματα δεν υπήρξαν από τα φρεάτια,τα οποία είχαν καθαριστεί, αλλά από τονυπερβολικό όγκο των υδάτων. Ανάλογη ηδήλωση και του δημάρχου ΚορυδαλλούΣταύρου Κασσιμάτη επίσης στον ΑΘΗΝΑ9,84, ο οποίος μίλησε για υπερβολικέςποσότητες νερού, που δεν μπορούσαν νααπορροφήσουν τα φρεάτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα