Σε επιφυλακή η κρατική μηχανή

Σε ετοιμότητα παραμένει η πυροσβεστική υπηρεσία, η Περιφέρεια Αττικής και η Αστυνομία για την αντιμετώπιση των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή κυρίως στη Δυτική Αττική και τον Πειραιά. Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 600 κλήσεις. Οι κλήσεις αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά,
Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό, Πέραμα, Δραπετσώνα, Μενίδι, Περιστέρι, Ίλιον, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Στο δήμο Ιλίου, οπου υπήρξαν καταστροφές, η δημοτική αρχή σε ανακοίνωση της τονίζει πως οι δημότες των οποίων οι οικίες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχουν που να διαμείνουν, τους έχει εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία.

Στον Πειραιά, όπου επίσης σημειώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα, ο δήμαρχος της πόλης έδωσε εντολή να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους αστέγους της πόλης, που θα μπορούν να φιλοξενηθούν, τουλάχιστον για απόψε, στον ξενώνα αστέγων του Δήμου.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός ο οποίος επιστρέφει από τις Βρυξέλλες θα μεταβεί κατευθείαν στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Σε ισχύ παραμένει μερικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα