Διαπραγματεύσεις για τις σορούς

Εν αναμονή των εμπειρογνωμόνων στην Ουκρανία για την ταυτοποίηση των θυμάτων του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. Συνολικά 251 σοροί και 86 ανθρώπινα μέλη είχαν ανασυρθεί μέχρι αργά χθες το βράδυ από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ και δεύτερο τρένο με βαγόνια-ψυγεία έχει φθάσει στην περιοχή για τη μεταφορά τους. Ωστόσο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους αυτονομιστές να επιτρέψουν την πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής και δήλωσεότι η κατάρριψη του αεροσκάφους δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς.


Σε δημοσίευμά τους οι Financial Times,

που απαιτούν την τιμωρία της Ρωσίας με κάθε τίμημα, αναφέρουν ότι το τρομερό έγκλημα με την κατάρριψη του Boeing μπορεί να μετατρέψει μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση σε πρώτης κατηγορίας παγκόσμιο σοκ'' .

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ εξέφρασε σήμερα τη βαθιά του ανησυχία για το ότι οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν την περιοχή στην ανατολική Ουκρανία όπου συνετρίβη το μαλαισιανό αεροσκάφος και δήλωσε ότι η περιοχή μοιάζει περισσότερο με "κήπο στον οποίο γίνονται εργασίες καθαρισμού" παρά με πεδίο εγκληματολογικής έρευνας.

Την ίδια ώρα, Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είδε δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ και ότι ο δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή έχει αποκλεισθεί.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Νωρίτερα, αυτήκοος μάρτυρας είχε δηλώσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από το κέντρο του Ντονέτσκ. Η ανακατάληψη της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, είναι βασικός στόχος των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων δήλωσε ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε "ενεργό στάδιο" και ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ντονέτσκ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα