Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Από πρώτη Σεπτεμβρίου ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.Προβλέπεται η καταβολή μηναίου επιδόματος σε οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, το οποίο θα δίνεται με βάση οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια.

Για παράδειγμα.. Μια τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4800 ευρώ θα λαμβάνει επίδομα 400 ευρώ το μήνα. Το ίδιο ποσό δικαιούνται και οικογένειες ανέργων που έχουν δύο ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα που δεν

ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

Από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά η μηνιαία παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δυο ή και περισσότερες συντάξεις.

Από το τέλος Αυγούστου και σε πέντε δόσεις, η αποπληρωμή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων γαι το 2014. Τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα πρέπει αναζητούν οι φορολογούμενοι, στον λογαριασμό τους στο Taxisnet, ενώ ειδοποίηση θα λάβουν και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που έχουν δηλώσει.

Να μειωθεί άμεσα στο μισό ο "ΕΝΦΙΑ " για τα κενά ακίνητα, που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα