Ογκώδη συλλαλητήρια

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στο κέντρο, αλλά και στους περιφερειακούς δρόμους, λόγω των ογκωδών κινητοποιήσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Απροσπέλαστες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, ενώ λίγο μετά τη μια το μεσημέρι ολοκληρώθηκε αυτό του ΠΑΜΕ, με πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο

της σημερινής 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας. Οι συρμοί του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του τραμ λειτουργούν κανονικά, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσυρθούν στα αμαξοστάσια στις 9 το βράδυ.

ΟΣΕ και προαστιακός δεν εκτελούν δρομολόγια, δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια, προβλήματα και στα αεροδρόμια με ματαιώσεις πτήσεων και αλλαγές στις ώρες αναχώρησης.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία.

Για αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναδειχθεί το ζήτημα της ανεργίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Όσοι πίστευαν ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου διαψεύστηκαν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δημιουργείται ένα ισχυρό κοινωνικό πλειοψηφικό ρεύμα για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης. Ο κ. Τσίπρας έκανε τις δηλώσεις αυτές στην οδό Πατησίων, στη συγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης, συνδικαλιστικής παράταξης προσκείμενης στο κόμμα του, και όχι έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, όπως συνήθιζε.

«Ο λαός που υποφέρει πρέπει να πάρει μία απόφαση, να ανακαλύψει τη δύναμή του και μαχητικά να τραβήξει προς τα εμπρός στη ρήξη και την ανατροπή ως το τέλος. Διαφορετικά θα βρεθεί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Πρόκειται για την πρώτη γενική απεργία της χρονιάς.

Ανάλογες κινητοποιήσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Από τις 9 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της ΠΑΣΕΒΕ στο εμπορικό κέντρο, στην οδό Τσιμισκή. Λίγο αργότερα, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. Στις 10, οι λιμενεργάτες έδωσαν «ραντεβού» στην Πύλη 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα ήταν προγραμματισμένη και η συγκέντρωση, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων και Σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο "Αθηνά". Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στις 10:30, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και πραγματοποίησαν πορεία επί της Εγνατίας, με αποτέλεσμα η Τροχαία να προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας.
Επίσης, από τις 10:30 το πρωί, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ, στην πλατεία Αριστοτέλους. Από τις 11 το πρωί, διαμαρτυρία διεξάγεται και στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Εθνικής Αμύνης.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Στους δρόμους κυκλοφορούν ελάχιστα λεωφορεία, με προσωπικό ασφαλείας.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα