Όχι σε νέα μέτρα εντός του 2012

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για το 2012», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης σε δηλώσεις του στη Βουλή μετά τη συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών, τονίζοντας ότι όσα συμφώνησαν στη Προγραμματική Συμφωνία τα τρία κόμματα θα τηρηθούν.

Ο κ. Κουβέλης, χαρακτήρισε γόνιμη την συζήτηση,

προσθέτοντας ότι θα αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα και μπορεί να υπάρξουν αντί για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ακόμη ότι αποφασίστηκε να δοθεί επίδομα με εισοδηματικά κριτήρια σε κοινωνικές ομάδες που θα θιγούν από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης ενώ για την πληρωμή του τέλους ακινήτου που εισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κατέστησε σαφές ότι θα ρυθμιστεί σε αρκετές δόσεις που θα φτάσουν μέχρι τους πρώτους μήνες του 2013.

Σχετικά με το ευρύτερο ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι οι τρεις αρχηγοί «επεξεργάζονται ένα συνολικό σχέδιο με κύριο στόχο την επιμήκυνση της προσαρμογής». Γι΄ αυτό υπογράμμισε ότι «το επόμενο διάστημα οι επαφές με τους εταίρους θα γίνουν πέραν της τρόικας και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο με αξιωματούχους της Ε.Ε.».

Ο Φώτης Κουβέλης επεσήμανε επίσης την ανάγκη για ταχεία διερεύνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής που έχουν συντελεστεί ακόμη και για πολιτικά πρόσωπα εφόσον, όπως είπε, έχουν φοροδιαφύγει ή έχουν αποκτήσει με παράνομο τρόπο εισοδήματα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για αναθέρμανση της αγοράς με τα χρήματα από τη δόση της χρηματοδότησης που αναμένεται, για την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την χαλάρωση των ρυθμίσεων του Τειρεσία ώστε να ανασάνουν η αγορά και οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα