«Όχι σε κυβερνήσεις τεχνοκρατών»

Κατά των κυβερνήσεων τεχνοκρατών τάχθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν που συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής στο πλαίσιο του τρίτου Athens Democracy Forum το οποίο διοργανώνεται από τους International New York Times, σε συνεργασία με την Καθημερινή και το δήμο Αθηναίων.

Οι εκδηλώσεις

του φόρουμ κορυφώνονται σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας.

Στις 6.30 το απόγευμα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα απευθύνει ομιλία στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Αττάλου, στην Αρχαία Αγορά.

Στο χώρο όπου φυτεύθηκαν οι σπόροι της δημοκρατίας, πριν από 2.500 χρόνια, θα τεθεί υπό συζήτηση η κατάσταση των φιλελεύθερων δημοκρατιών και οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ανά τον κόσμο.

Ακολούθως, στις 21.30 στο Ηρώδειο, θα παρουσιαστεί η εμπνευσμένη από τη ζωή της Μαρίας Κάλλας οπτικοποιημένη όπερα του Rufus Wainwrite, «Prima Donna».

Παράλληλα, θα φωταγωγηθούν από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα εμβληματικά κτίρια και σημεία της πόλης των Αθηνών, όπως η βουλή,, το Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Λυκαβηττός, το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, το συντριβάνι της πλατείας Συντάγματος, το Μέγαρο Μουσικής και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα