Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι την Παρασκευή ζήτησε το ΣτΕ από την Εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", το οικείο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στη Χαλκιδική και το ελληνικό δημόσιο, ολοκληρώνοντας την ακροαματική διαδικασία επί της αίτησης αναίρεσης της απόφασης Σκουρλέτη, σχετικά με τη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές. Οι δικαστές δεν προσδιόρισαν την ημερομηνία έκδοσης της απόφασής τους.

Στο μεταξύ, οι περίπου 50 μεταλλωρύχοι που είχαν "στρατοπεδεύσει" έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν στη Χαλκιδική κι ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μετά τις εκλογές.

Την ίδια ώρα στην Ολυμπιάδα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση, με κεντρικό αίτημα να ανοίξουν ξανά τα μεταλλεία.

Μεταλλωρύχοι, μέλη των οικογενειών τους, γυναίκες με παιδιά, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση και κρατάνε σημαίες και πλακάτ που γράφουν "κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία".

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία προς τα μεταλλεία, προκειμένου οι διαδηλωτές να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους μεταλλωρύχους, που για 23η μέρα βρίσκονται έγκλειστοι μέσα στις στοές, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία των μεταλλείων.

"Μετά από 20 μέρες στις στοές και μια βδομάδα στο πεζοδρόμιο του ΥΠΑΠΕΝ, και ενώ κρίνεται το μέλλον μας και το μέλλον του τόπου μας, ακούσαμε χθες τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει, μεταξύ άλλων, και με τους μεταλλωρύχους στην πόρτα της ΕΡΤ, ότι αν εφαρμοστούν οι Νόμοι, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και θα πάρει πίσω την απόφαση του που μας έβγαλε στο δρόμο", αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τους τρία σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα