Ο Β. Οικονόμου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μέλος της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, Βασίλης Οικονόμου, μίλησε στις 30/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη νομοθετική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας για την ποινικοποίηση των αρνητών του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού:

«Τα προβλέπουμε αυτά μέσα στο σχέδιο νόμου...».

Δημοσιογράφος: Που σημαίνει ότι θα παραμείνετε σε αυτό ή θα ενσωματώσετε και την σχετική νομοθετική
πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας;

Β. Οικονόμου: «Το Κοινοβούλιο είναι πεδίον δόξης λαμπρό για συνθέσεις και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο νομοθετικό πλαίσιο. Κανένας νόμος δεν είναι τέλειος. Γι' αυτό γίνεται συζήτηση στη Βουλή. Εμείς θα ακούσουμε όλες τις θετικές βελτιωτικές προτάσεις. Δεν λέμε ότι είναι ο καλύτερα διατυπωμένος νόμος, αλλά είναι μια καλή βάση εκκίνησης για την συζήτηση που θέλουμε να κάνουμε».

* Για το κατηγορητήριο εναντίον του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:

«Είναι μια πρωτοβουλία βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που έθεσαν και την πρόταση στην ολομέλεια της Βουλής. Καταλήξαμε σε ένα συμπέρασμα και σε μια καινούργια πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον κ. Παπακωνσταντίνου, εντάσσοντας σε αυτή και το αδίκημα της απιστίας (σ. σ. Προς το Δημόσιο)».

Σε άλλο σημείο είπε: «Με τα νέα δεδομένα, με τα νέα έγγραφα από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και από τις καταθέσεις, έχουμε καταλήξει σε αυτή την πρόταση της διεύρυνσης κατηγορητηρίου... Μου κάνει τρομερή εντύπωση ο σχολιασμός συναδέλφων άλλων κομμάτων από την επιτροπή, που λένε "εμείς το είπαμε, γιατί δεν το είπατε και εσείς, γιατί δεν το ψηφίσατε τότε;". Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο που πρότειναν. Άρα το κατηγορητήριο ήταν αέρας κοπανιστός τότε, πριν πέντε μήνες. Σήμερα όμως, όταν έχω ντοκουμέντα στα χέρια μου, έχω μια στέρεη βάση για να μπορώ να πω ότι αυτή την κατηγορία μπορώ να την στοιχειοθετήσω...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα