Ο Τύπος της Τρίτης

Η ετήσια έκθεση της ΤτΕ που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα και η αβεβαιότητα στην ευρωζώνη μετά τις εξελίξεις σε Γαλλία και Ολλανδία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο.

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Η καθημερινότητα του πολίτη».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "«και τώρα, η καθημερινότητα του πολίτη», λένε στη Ν.Δ., που προετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσίαση του υπόλοιπου προγράμματος

του κόμματος, πέρα από την Οικονομία, που θα γίνει την Πέμπτη και πάλι στο Ζάππειο. Θα ανακοινωθούν οι προτάσεις του κόμματος σε ζητήματα όπως η ασφάλεια, η μετανάστευση, η υγεία, η παιδεία, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και άλλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις".

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Μας βουλιάζει το Μνημόνιο όλο και πιο βαθιά».

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι «στο 9,1% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας το 2011 και στο 165,3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος. Μάλιστα, η Ελλάδα εμφανίζει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα, μετά την Ιρλανδία (13,1%) αλλά και το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, ως ποσοστό του ΑΕΠ».

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τρόμος Βενιζέλου για το σχέδιο του Σαμαρά».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «το σχέδιο Σαμαρά για την έξοδο από την κρίση προκαλεί τρόμο στο ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο στον Ευάγγελο Βενιζέλο προσωπικά. Οι κοστολογημένες και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους προτάσεις της Ν.Δ. για την οικονομία, που αλλάζουν το μείγμα της πολιτικής χωρίς να προκαλούν τριγμούς στην εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, ακύρωσαν εν μια νυκτί όσα «έχτιζε» το σύστημα της Ιπποκράτους».

 

ΕΘΝΟΣ: «Φυγομαχία Σαμαρά από το ντιμπέιτ».

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε επίμονη προσπάθεια για να αποφύγει τον ανοιχτό διάλογο με τον Ευ. Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς έχει αποδυθεί ο Αντ. Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ και οι επιτελείς του προσπαθούν με υπεκφυγές να ροκανίσουν τον εναπομείναντα μέχρι τις εκλογές χρόνο».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Η πινακίδα προφητεία του ιδαλιου αποκαλύπτει».

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την οριστική επικράτηση των Ελλήνων και την συντριβή υπ΄αυτών των προαιωνίων εχθρών τους Ατλαντιων, Τρωων και Τουρου-Τουρανομογγο-λων στον χωρον της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου Πελάγους».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Λευκή πετσέτα Βενιζέλου λίγο πριν την κάλπη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προεξοφλεί την ήττα του».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι "Δέχεται Σαμαρά για πρωθυπουργό: «Αν και οι άλλες δυνάμεις αποδεχθούν μια τέτοια λύση, πρέπει να σας πως ότι θα μπορούσαμε και αυτό να συζητήσουμε». Απορρίπτει λύση Παπαδήμου: «Δεν είμαστε καταδικασμένοι να προωθούμε τεχνοκράτες ή ουδέτερα πολιτικά πρόσωπα»".

 

ΕΣΤΙΑ: «Πώς επηρεάζουν οι γαλλικές εκλογές».

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το αποτέλεσμα του πρώτο
Keywords
Τυχαία Θέματα