Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι όροι του Αλέξη Τσίπρα για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και τα μηνύματα που έστειλαν προς την Ελλάδα, Βρυξέλλες και Βερολίνο για να τηρήσει τους όρους του μνημονίου, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο.

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ

ΤΥΠΟΣ:«"Κάντε πρωθυπουργό τον... Τσίπρα».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «όλη η κίνηση και το παρασκήνιο για τις χθεσινές διαβουλεύσεις. Καταθέτει σήμερα την εντολή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Διήμερη θεατρική παράσταση του αρχηγού!.. Σενάριο για συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Φ. Κουβέλη».

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Εκβιάζουν οι ξένοι τοκογλύφοι για να εμποδίσουν τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα καταγγείλει το μνημόνιο».

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι «μνημόνιο ή χρεοκοπία ήταν το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε χθες, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Οι εκβιαστές της Τρόικας απειλούν ακόμα και να σταματήσουν τις δόσεις του δανείου, προς την Ελλάδα, στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξουν δεσμεύσεις για την τήρηση των όρων του μνημονίου».

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Η παγίδα των νέων εκλογών!».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «μία πολύ σημαντική παγίδα υποκρύπτει το ενδεχόμενο να στηθούν πάλι κάλπες τον Ιούνιο. Αν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, αυτό ισοδυναμεί αυτομάτως με αθώωση του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και των λοιπών μνημονιακών υπουργών που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και στο χείλος της απόλυτης καταστροφής».

 

ΕΘΝΟΣ: «Παιχνίδια τρόμου με τις εντολές».

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η απειλή της ακυβερνησίας αιωρείται πάνω από τη χώρα. Η διαχείριση των διερευνητικών εντολών εξελίσσεται σε παιχνίδι τρόμου. Οι όροι που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ικανής να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Επιγραφή-Προφητεία: «Θα ξαναπάρουμε την Κωνσταντινούπολη»".

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «από τις πολλές προφητείες της Ελληνικής παράδοσης, γνωστές σε μας ή και άγνωστες, προκύπτει κάτι παρά πολύ σημαντικό: Οτι οι Τούρκοι, αυτοί οι Μογγόλοι εισβολείς και άρπαγες Ελληνικών Εδαφών, φοβούνται τρομερά εμάς τους Ελληνες για έναν πολύ βασικό λόγο. Γιατί βαθιά μέσα τους υπάρχει η πεποίθηση, η βεβαιότητα, ότι κάποια ημέρα των ημερών, αργά ή γρήγορα, αυτά τα οποία κλέψανε από την Ελλάδα θα αναγκαστούνε να τα εγκαταλείψουνε και να επιστρέψουνε και πάλι από εκεί από όπου μας κουβαληθήκανε!».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ωρα αφύπνισης και πανστρατιάς για την κεντροδεξιά παράταξη».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «επειδή οι επαναληπτικές εκλογές είναι μονόδρομος απαιτούνται πρωτοβουλίες από τη Νέα Δημοκρατία και στάση ευθύνης από όλους τους εκπροσώπους της Κεντροδεξιά
Keywords
Τυχαία Θέματα