Ο Τύπος της Τετάρτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σχήμα οξύμωρο"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχήμα οξύμωρο, με άρωμα από συνιστώσες αλλά και από Γ. Παπανδρέου, ήταν το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με... 40 υπουργούς που ορκίστηκε χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με διαφορετικό τρόπο και σε δόσεις (αφού σήμερα θα ορκιστούν αυτοί για τους οποίους δεν είχαν εκδοθεί τα διατάγματα)".

ΕΘΝΟΣ: "Κυβέρνηση με αριστερό

DNA"

Η εφημερίδα σημειώνει "σχήμα με σαφές αριστερό «πρόσημο», ανοίγματα εκτός ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αρκετές εκπλήξεις επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Η κυβέρνηση αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη, που θα έχει την ευθύνη συντονισμού των οικονομικών υπουργείων, 13 υπουργούς, 20 αναπληρωτές και 6 υφυπουργούς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Εμφάνιση θαύμα της Παναγιας!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η δέκατη χαμένη Πριγκιπόννησος και η ανησυχία των Τούρκων"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Επαναπροσλήψεις, ανοιχτά σύνορα, κρατικοποιήσεις"

Η εφημερίδα γράφει "ο αναπληρωτής υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος εξήγγειλε «μονομερώς» την επαναπρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν. Απόφαση και του υπ. Οικονομικών για επαναδιορισμό των 320 καθαριστριών. Υπέρ της κατάργησης του φράχτη στον Εβρο και της ελεύθερης εισόδου μεταναστών η αν. υπ. Μετανάστευσης Τ. Χριστοδουλοπούλου. Τέλος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ βάζει ο αν. υπ. Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας".

ΕΣΤΙΑ: "Νέες εκλογές και αυτοδυναμία"

Η εφημερίδα τονίζει "όποιος θεωρεί ότι η Κυβέρνησις που ορκίσθηκε χθες έχει πιθανότητες να μακροημερεύσει, μάλλον πλανάται. Και μόνον το γεγονός ότι θα έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από 149 βουλευτές του Σύριζα και 13 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, είναι αρκετό για να προδιαγράψει το βραχύ του βίου της".

Η ΑΥΓΗ: "Με άφθαρτα πρόσωπα και εθνική αξιοπρέπεια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υποσχέσεις για την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή, με την υλοποίηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέδειξε σε ηγεμονική πολιτική δύναμη και την έξοδο της χώρας από την καταστροφική περίοδο των Μνημονίων και της υποτέλειας, άφησαν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και τα πρώτα δείγματα γραφής της: ο πολιτικός όρκος που έδωσαν χθες τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης, όπως και η σημαντικά μικρότερη δομή της".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σε θέση μάχης"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με σαφή προσανατολισμό στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας ξεκινά η νέα κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, προτεραιότητά της αποτελεί και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Κυβέρνηση με εύθραυστες ισορροπίες"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κυβέρνηση με συγχωνεύσεις υπουργείων, 41 μέλη, αρκετές εκπλήξεις, αλλά και εύθραυστες ισορροπίες σχημάτισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η μέριμνα του κ. Τσίπρα να έχει κοντά του, σε θέσεις-κλειδιά τον πυρήνα των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάσθηκε στενά τα προηγούμενα χρόνια στην Κουμουνδούρου είναι περισσότερο από εμφανής".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Με διπλή τελετή η νέα κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με καθυστέρηση μίας ώρας, λόγω διευθέτησης διαδικαστικών θεμάτων, έγινε χθες, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Πρώτα ορκίστηκαν τα στελέχη της κυβέρνησης που επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο και ακολούθησαν όσοι υπουργοί και υφυπουργοί ήθελαν να δώσουν πολιτικό όρκο".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Με τις «ευλογίες» του κεφαλαίου η νέα συγκυβέρνηση"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δοκιμασμένοι σε διάφορα πόστα, σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και σε διεθνή ινστιτούτα των μονοπωλίων είναι αρκετοί από τους υπουργούς που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Μαθήματα χημείας"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "κυβέρνηση δύσκολων στοιχημάτων συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας ανοίγματα και διευρύνσεις σε θεωρητικά αποκλίνοντες πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους και σε εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες".

Kontranews: "ΟΧΙ. Η πρώτη περήφανη απάντηση του Αλέξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έμφραγμα στο ιερατείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκάλεσε το πρώτο περήφανο και πατριωτικό ΟΧΙ που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, αρνούμενος να συνυπογράψει το κείμενο των κυρώσεων εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο κυκλοφόρησαν οι Ευρωπαίοι χωρίς να πάρουν την έγκρισή του, όπως είχαν υποχρέωση να ρωτήσουν και τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Τρεις υπερυπουργοί για την οικονομία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το νέο σχήμα της κυβέρνησης αποτελείται από τρία υπερυπουργεία, τον συντονισμό των οποίων ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να είναι πιο ευέλικτο το οικονομικό επιτελείο και ελπίζει ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ελάφρυνση των όρων επιδιώκει η κυβέρνηση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε καθηγητές πανεπιστημίου ανέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τα σημαντικότερα παραγωγικά υπουργεία, με το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών να το αναλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης και τον αναπτυξιακό τομέα της Οικονομίας ο Γιώργος Σταθάκης. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα