Πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου

Πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκίνηση εφαρμογής του προγράμματος που ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία. Εν τω μεταξύ, η πρώτη αντιπαράθεση της νέας κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες

ήρθε ήδη χθες, με αφορμή τη νέα συζήτηση για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που θα συζητηθούν αύριο, στις Βρυξέλλες.

Η αντίδραση ήρθε από το υψηλότερο επίπεδο από το γραφείο του πρωθυπουργού για το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε η Αθήνα πριν εκδοθεί η ανακοίνωση καταδίκης της Ρωσίας. Μάλιστα ο νέος υπουργός Νίκος Κοτζιάς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο βέτο στην αυριανή έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.

Συνάντηση με τη διάδοχό του στην προεδρία της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλουθα έχει στις 13.00 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προκειμένου να την ενημερώσειγια τα τρέχοντα θέματα του Κοινοβουλίου πριν την ανάληψη των καθηκόντωντης.

Αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Την έδρα του Γιώργου Κατρούγκαλου μετά την ανάληψη των καθηκόντων αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταλαμβάνει ο Στέλιος Κούλογλου.

Επίσης, διαμορφώθηκε ένα 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για κυβερνητική επιτροπή, που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και το οποίο θα συγκροτούν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι 13 υπουργοί

Να υπένθυμίσουμε πως το νέο υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει έναν αντιπρόεδρο, 13 υπουργούς, 20 αναπληρωτές υπουργούς και έξι υφυπουργούς. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δραγασάκης και υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης. Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Για την θέση του προέδρου της Βουλής θα προταθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα