Ο Τύπος της Πέμπτης

Η συμφωνία με την τρόικα, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και η συμφωνία για το Ελληνικό κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Πέμπτης.

Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φωτιά στο κόμμα Καμμένου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέοι έντονοι κλυδωνισμοί ταράσσουν από χθες τους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών Χρυσούλας Γιαταγάνα και Κώστα

Γιοβανόπουλου λόγω διαφωνίας τους, όπως λένε, με την ακολουθούμενη στρατηγική".

ΕΘΝΟΣ: "Εισακτέοι τριών ταχυτήτων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Λιγότεροι από πέρυσι θα περάσουν στις σχολές που οδηγούν το Δημόσιο ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Ιλαρίωνας: «Θα ζήσουμε τους έσχατους καιρούς»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "συγκλονιστική η προφητεία μιας πολύ σημαντικής μορφής της Ορθοδοξίας που κοιμήθηκε πριν από οκτώ χρόνια".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο ΣτΕ στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων".

Η εφημερίδα γράφει "αντισυνταγματική κρίθηκε από το Στ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η μη κοινοποίηση κατασχετηρίων στους οφειλέτες του Δημοσίου. Οι εφορίες θα πρέπει, πλέον, να ενημερώνουν τους πολίτες για επικείμενες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ή άλλων εσόδων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παροχολογιας το ανάγνωσμα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην επιδοματική πολιτική, εν όψει εκλογών, στρέφεται η κυβέρνηση, η οποία ξεκινά από σήμερα, με καθυστέρηση, την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από το 2013. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, αφού «δημιούργησε»... ξαφνικά ζήτημα «απελευθέρωσης» στους κλάδους των ταξί και των φορτηγών, τα γύρισε, κλείνοντάς τους το μάτι".

ΕΣΤΙΑ: "Δύο ενστάσεις προς τον κ. Στουρνάρα. «Κυκλική» ανεργία - φορολογία ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μέσα λοιπόν στα πολλά θετικά που ακούσαμε χθες από τον κ. Στουρνάρα, θέτουμε και δύο σοβαρές ενστάσεις. Εχουν αμφότερες την σημασία τους. Η πρώτη αφορά στο μεγάλο θέμα της απορροφήσεως των ανέργων, στο οποίο δεν δικαιολογείται να μην συνειδοτοποιούν οι αρμόδιοι τί συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Η δεύτερη είναι εξ ίσου σημαντική, αφού σε κάθε οικονομία το ακίνητο παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη. Και όταν επιβαρύνεται με τέτοιους φόρους, υπάρχει κίνδυνος κλονισμού της εμπιστοσύνης".

Η ΑΥΓΗ: "Βήματα απογαλακτισμού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απώλεια στήριξης εμφανίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου με αφορμή τα νέα μέτρα που επιχειρεί να περάσει στη Βουλή εκβιάζοντας τους βουλευτές. Οι ρυθμίσεις για το φρέσκο γάλα βρίσκονται στο επίκεντρο των αντιδράσεων, καθώς επιφέρουν καταστροφή της εγχώριας παραγωγής και έχουν οδηγήσει σε «ξεσηκωμό» κυρίως τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ιδού η Ρόδος".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "μπροστά στην κορυφαία στιγμή της ευθύνης τους οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που διαγκωνίζονται αγρίως ποιος θα επικρίνει περισσότερο πτυχές του πολυνομοσχεδίου με τα νέα προαπαιτούμενα. Αυτοί είναι που θα κληθούν την Κυριακή να υπερψηφίσουν τα μέτρα που δηλώνουν ότι είναι «εξευτελιστικά» κι έτσι έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τη συνέπειά τους!".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παρασκήνιο και παζάρια πριν από τη Βουλή".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε πολιτικό θρίλερ με έντονο παρασκήνιο, αλλά και παζάρια, εξελίσσεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να ψηφιστεί χωρίς απώλειες από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Και... εγένετο σύμβαση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διάρκειας ενός έτους, συμφώνησαν χθες οι κοινωνικοί εταίροι. Η νέα Σύμβαση προβλέπει τη διατήρηση του 13ου και 14ου μισθού, των τριετιών και του επιδόματος γάμου, όπως ίσχυε και στην προηγούμενη ΕΓΣΣΕ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "ΣΕΒ και πλειοψηφία ΓΣΕΕ συμφώνησαν σε μισθούς εξαθλίωσης".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η «νέα Σύμβαση» ισχύει από 1/1/2014 μέχρι 31/12/2014, με δυνατότητα παράτασης για έναν ακόμα χρόνο. «Παγωμένες» παραμένουν και όλες οι τριετίες, μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το χρυσό στοίχημα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πολλαπλά οφέλη στο παραλιακό μέτωπο και στην οικονομία υπόσχεται να φέρει η ανάπτυξη του Ελληνικού, για το οποίο χθες η κοινοπραξία με επικεφαλής τη Lamda Development υπέβαλε νέα προσφορά 915 εκατ. ευρώ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Εξαγορά ψήφων με φραγκοδίφραγκα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκατομμύρια Ελληνες πολίτες στο περιθώριο δεν μετέχουν στο προεκλογικό «κοινωνικό μέρισμα» και την εξαγορά ψήφων από την κυβέρνηση. Χωρίς εισόδημα και ασφάλιση, χρεωμένοι στις τράπεζες, με μόνο αποκούμπι την... κάλπη".

Kontranews: "Εξοντώνουν κτηνοτρόφους ταξιτζήδες φορτηγατζήδες και φαρμακοποιούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκτελώντας πιστά τα συμβόλαια της τρόικας η κυβέρνηση προχωράει στην εξόντωση της μεσαίας τάξης διαλύοντας παράλληλα κάθε παραγωγική δύναμη στη χώρα για να ανοίξει ο δρόμος για τις ξένες πολυεθνικές στις οποίες θα καταλήξουμε δούλοι με τετρακόσια ευρώ το μήνα, οι μισοί Ελληνες και οι άλλοι μισοί, άνεργοι".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσφορά-έκπληξη Λάτση για το «Ελληνικό»".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της πιο σημαντικής αποκρατικοποίησης, αλλά και στο ξεκίνημα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τα ληξιπρόθεσμα απειλούν με δημοσιονομική αστάθεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κόκκινος «συναγερμός» έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη «φουσκώνουν» επικίνδυνα από τις αρχές του έτους, με αποτέλεσμα να γίνεται ήδη ορατός ο κίνδυνος δημοσιονομικής «αστάθειας», εάν ληφθεί υπόψη και η υστέρηση των εσόδων του πρώτου διμήνου".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
τυπος, οφειλετες δημοσιου, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, υπουργείο παιδείας, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, τροικα, νέα, δημοκρατια, καμμενος, τει, ωρα, ελευθεροτυπια, επιδοματα, ταξι, εστια, στουρναρας, αυγη, σαμαρας, βενιζελος, βουλη, εφημεριδα, ροδος, ΠΑΣΟΚ, καθημερινη, εγσσε, ριζοσπαστησ, σεβ, ΓΣΕΕ, προσφορες, ποντικι, τραπεζες, ελλαδα, ναυτεμπορικη, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, αλλαγη ωρας, παραταση φορολογικων δηλωσεων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, ανεξαρτητοι ελληνες, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, βουλευτες, πολυνομοσχεδιο, αυγη, βημα, θεμα, θριλερ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, νεα μετρα, οικονομια, πρωτοσελιδα, σχολες, τα νεα, υπουργείο παιδείας, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αγορα, αγορα εργασιας, αει, αιτησεις, ανεργια, τει, αφορμη, βρισκεται, γαλα, γινεται, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δρομος, εγινε, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εφημεριδα, εφοριες, ιδια, ισχυει, κυβερνηση, κυρια, κομμα, ξεκινημα, οκτω, ποντικι, υπογραφη, ρυθμισεις, ρολο, τμημα, υλοποιηση, φορολογια, χωρα, υπουργειο, κυριακη, θεματα, θετικα
Τυχαία Θέματα