Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Σκληρή τιμωρία από τη μεσαία τάξη".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Σκληρή τιμωρία της μεσαίας τάξης προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αντώνη Σαμαρά αποτελούν τα χθεσινά αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, που έδωσαν καθαρή νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη διαφορά από την ΝΔ."

ΕΘΝΟΣ:

" Ισχυρή εντολή για αλλαγή σελίδας"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Νέο πολιτικό τοπίο διαμορφώνεται στη χώρα μετά τη χθεσινή ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα της κάλπης δίνει ισχυρή εντολή στον Αλ. Τσίπρα, για αλλαγή σελίδας. Ο νικητής των εκλογών θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Π. Καμμένο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, της πρώτης με κορμό την Αριστερά, ενώ αναμένεται να ζητήσει την ανοχή του Στ. Θεοδωράκη και του Δ. Κουτσούμπα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η προφητεία του Αγίου Παϊσιου για Τσίπρα".

Η εφημερίδα γράφει ""Όλοι λεν ότι θα ανήκουμε στη Δύση, μα θα' ρθει η Κοφτερή Ανατολή και θα σκιαχτούν οι Φράγκοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Με το... καλημέρα στην κόψη του ξυραφιού".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι " Στο σχηματισμό κυβέρνησης με τις έδρες των Ανεξάρτητων Ελλήνων οδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Με το εκλογικό αποτέλεσμα να φέρνει την Κουμουνδούρου στους 149 βουλευτές, ο κ. Τσίπρας ήταν υποχρεωμένος να κοιτάξει προς της κατεύθυνση της συμπόρευσης είτε με τον Πάνο Καμμένο είτε με το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη".

ΕΣΤΙΑ: "Ο ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε, η ΝΔ αυτοχειριάσθηκε".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις χθεσινές εκλογές ήταν από καιρό δεδομένη. Και πρακτικά ήταν αδύνατον να ανατραπεί. Όμως αυτό που λίγοι προέβλεπαν ήταν το σαρωτικό αποτέλεσμα."

Η ΑΥΓΗ: "Νίκη - ορόσημο για την Ελλάδα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ο ελληνικός λαός επέλεξε την ελπίδα, νίκησε τον φόβο και έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός ολοκλήρωσε με αποφασιστικότητα και το τελευταίο βήμα για αλλαγή πολιτικής."

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Νίκη βαριά σαν Ιστορία".

Η εφημερίδα γράφει ότι " Φτάνει πια στα μνημόνια βροντοφώναξαν χθες οι Έλληνες ψηφοφόροι, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα. Οι δύο εταίροι της συγκυβέρνησης, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καταδικάστηκαν για την πολιτική τους και τώρα είναι η σειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Νέο σκηνικό με νίκη ΣΥΡΙΖΑ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Την αλλαγή σελίδας στο πολιτικό σκηνικό σηματοδοτούν τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης μετην ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, πάντως, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες προέκυπτε πως δεν συνοδευόταν από την - οριακή ούτως ή άλλως- αυτοδυναμία των 151 εδρών".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Θετική τάση επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μέχρι τη στιγμή που τυπωνόταν η β΄έκδοση της εφημερίδας, το ΚΚΕ συγκέντρωνε ποσοστό 5,5%, σηματοδοτώντας θετική τάση επανασυσπείρωσης δυνάμεων στο ΚΚΕ, τάση που είχε καταγραφεί και στις ευρωεκλογές.

ΤΑ ΝΕΑ: "36,3% Η Ελλάδα άλλαξε σελίδα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι " Η μεγάλη - ιστορικών διαστάσεων - νίκη του Αλέξη Τσίπρα δημιουργεί ασφαλώς μια σημαντική ευκαιρία για την Αριστερά: όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Τομή στο μεταπολιτευτικό πολιτικό τοπίο συνιστά η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος της Αριστεράς. Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αναμένεται να λάβει σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Αλέξης Τσίπρας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα