Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Δελτίο θυέλλης»

Η εφημερίδα γράφει «δελτίο θυέλλης θα είναι σε ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες πενήντα ημέρες ύστερα από τα τελευταία άγρια μηνύματα που στέλνει προς τη χώρα μας η τρόικα. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, βρίσκεται αντιμέτωπη με χαμηλό βαρομετρικό, καθώς οι δανειστές, αντί να χαλαρώνουν το σκοινί, το

σφίγγουν ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να επικρατεί αμηχανία και προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΕΘΝΟΣ: «Ποιοί μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «από σήμερα τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία μέχρι και σε 100 δόσεις. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου. Προβλέπονται εκπτώσεις στις προσαυξήσεις που κυμαίνονται από 20% στην περίπτωση που η οφειλή πληρωθεί σε 100 δόσεις μέχρι και 100% για εφάπαξ καταβολή. Εκτός ρύθμισης όσοι καθυστερήσουν να πληρώσουν δύο δόσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τούρκος Ναύαρχος: "Κανόνες εμπλοκής στο Αιγαίο με ελληνικά πλοία"!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Νταβούτογλου και οι στρατοκράτες της Αγκυρας απειλούν ευθέως με πόλεμο, μια ημέρα μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Σύνταξη πριν τα 62 με μπόνους έως 12 πλασματικά έτη»

Η εφημερίδα γράφει ότι «έξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62 μπορούν να κατοχυρώσουν φέτος χιλιάδες ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία συμπληρώνοντας τα ένσημα που λείπουν από πλασματικούς χρόνους ασφάλισης. Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ-Τραπεζών-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΤΑΑ) μπορούν να αναγνωρίσουν ως 7 πλασματικά έτη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Για ελεύθερους επαγγελματίες. Σύνταξη πριν τα 67»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τέσσερις περιπτώσεις ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) δικαιούνται σύνταξης πριν από το 67ο έτος της ηλικίας τους με την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστεί από το 1983. Την ίδια ώρα τρεις ανατροπές στις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, φέρνει για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ το νέο έτος».

ΕΣΤΙΑ: «Υπονόμευσις μέχρις εσχάτων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η αξιωματική Αντιπολίτευσις στην χώρα μας, δεν θα γινόταν ανεκτός σε καμμία προηγμένη δημοκρατία. Θα είχαν αντιδράσει οι ίδιοι οι πολίτες και θα εξεδήλωναν την δυσφορία τους για την Αντιπολίτευση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Αντιστέκονται... παρακαλώντας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «μπορεί ο πρωθυπουργός να επαναλαμβάνει ότι "η Ελλάδα άντεξε" και πως "σταθήκαμε όρθιοι", ωστόσο οι δανειστές κλιμακώνουν τις πιέσεις τους με αιχμή το δημοσιονομικό κενό. Η κυβέρνηση θέλει την τρόικα στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή».

ΤΑ ΝΕΑ: «Στο μισό τα πρόστιμα για συνταξιούχους που δουλεύουν»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στο μισό πέφτουν τα πρόστιμα για συνταξιούχους που δουλεύουν, με τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Η μείωση αφορά τους συνταξιούχους που θα εντοπιστούν στο εξής να εργάζονται χωρίς να το έχουν δηλώσει, αλλά και όσους εντοπίστηκαν ως τη δημοσίευση της ρύθμισης».

Kontranews: «Ηξεραν όλοι ότι ο Καρατζαφέρης ήταν μπλεγμένος με μίζες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ισχυρούς κραδασμούς στο ετοιμόρροπο πολιτικό σκηνικό προκαλεί το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Real News για κατάθεση μαμούθ, ύψους 1.600.000 ευρώ σε off shore του Γιώργου Καρατζαφέρη, από εταιρεία που ανήκει στο γνωστό αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων και προμηθευτή του υπουργείου Εθνικής Αμυνης, Αλέξανδρο Τσάτσο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ριζικές αλλαγές στην εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «αυστηρότατες προϋποθέσεις ίδρυσης, οργάνωσης και λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών, νέες μορφές ελέγχου και αυτοελέγχου, τακτικές και έκτακτες αξιολογήσεις, ειδικά μοντέλα οικονομικής ανάκαμψης, νέα κριτήρια ταξινόμησης των κεφαλαίων, λεπτομερείς υποχρεώσεις δημοσιοποίησης οικονομικών ή άλλων στοιχείων, καθώς και έκτακτα μέτρα αποφυγής συστημικών κινδύνων ορίζει το νομοσχέδιο-«βίβλος» για την ασφαλιστική αγορά και την προσαρμογή της στο νέο εποπτικό περιβάλλον, το Solvency II, που τίθεται σε ισχύ από την 1/1/2016».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα