Ο Τύπος στον κόσμο

Η επιτυχής εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κόρεα, η αναγνώριση της συριακής αντιπολίτευσης από τον Αμερικανό πρόεδρο, η «παρέμβαση» του Βερολίνου με στήριξη στον Μόντι... αλλά και ο θάνατος του βιρτουόζου σιταρίστα, Ραβί Σανκάρ κυριαρχούν στον διεθνή Τύπο.

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πύραυλο, αψηφώντας τις κυρώσεις λένε οι New York Times. Η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοι της δήλωσαν πως το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας δεν

έχει να κάνει με την εκτόξευση δορυφόρου σε προγραμματισμένη τροχιά, αλλά με την ανάπτυξη ενός μέσου, που κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορούσε να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές.

Σε μια προκλητική κίνηση, η Β. Κορέα εκτοξεύει πύραυλο αναφέρει η Washington Post. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Β. Κορέα δηλώνουν πως η εκτόξευση του πυραύλου Unha-3, που μεταφέρει δορυφόρο ήταν επιτυχής, αλλά αναλυτές επισημαίνουν πως είναι αρκετά νωρίς για να επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Η Β. Κορέα εκτοξεύει μεγάλου βεληνεκούς πύραυλο λένε και οι FT. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο ο πύραυλος έχει ήδη μπει στην προγραμματισμένη τροχιά.

Η WSJ σημειώνει πως πρόκειται για την πιο επιτυχή από τις πέντε προσπάθειες, που είχε κάνει στο παρελθόν η Β.Κορέα με δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Από την πλευρά του ο βρετανικός Γκάρντιαν επισημαίνει πως πρόκειται για τη δεύτερη εκτόξευση πυραύλου εντός του 2012, που χρονικά συμπίπτει λίγο πριν την πρώτη επέτειο θανάτου του ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

Le Figaro: Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πύραυλο. Το πιο απομονωμένο καθεστώς στον κόσμο ανακοίνωσε πως έθεσε σε τροχιά δορυφόρο, αψηφώντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Για Συρία:

New York Times: Οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν και επισήμως την αντιπολίτευση, λέει ο Ομπάμα. Σχεδιάζοντας την αναγνώριση ενός συνασπισμού ομάδων της αντιπολίτευσης ως τη νόμιμη εκπροσώπηση του Συριακού λαού, όπως ανακοινώθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο, ξεκινά μια νέα φάση στην αμερικανική εμπλοκή στην ένοπλη σύγκρουση, που κρατά σχεδόν δύο χρόνια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αναγνωρίσουν επισήμως τη συριακή αντιπολίτευση αναφέρει και ο βρετανικός Guardian. Ο Ομπάμα ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα αναγνωρίσουν τον συνασπισμό ως ντε φάκτο διοίκηση των περιοχών της Συρίας που ελέγχονται από τους αντάρτες.

Στην Ιταλία: Η παρέμβαση Μέρκελ υπέρ του Μόντι κυριαρχεί στον Ιταλικό Τύπο.

Corriere de La Sera: Εκλογές: Η Μέρκελ προειδοποιεί τον Μπερλουσκόνι. Μονομαχία Μόντι - Μπερλουσκόνι για τα spread. O Mπερσάνι απαντά: Η δική μου ατζέντα; Η ίδια με αυτή του Μόντι.

La Stampa: Μπερλουσκόνι: Τα σπρεντ; Είναι μια απάτη. Παρέμβαση του Βερολίνου. Μέρκελ: Έχω εμπιστοσύνη στους Ιταλούς. Λίστα Μόντι: Δέκα ημέρες πριν από το ενδεχόμενο "Big Bang".

La Repubblica: H Eυρώπη βάζει στον τοίχο τον Μπερλουσκόνι. Ο Μόντι λέει πως ο Καβαλιέρε πετάει στα σκουπίδια ένα χρόνο θυσιών.
Στην Ισπανία: Η επιτυχής επέμβαση του Ούγκο Τσάβες, αλλά και οι πιέσεις που δέχεται η Ισπανία για να καταφύγει σε μηχανισμό
Keywords
Τυχαία Θέματα