Ο Θ. Χειμωνάς στον ΑΘΗΝΑ984

O τομεάρχης Πολιτισμού του ΠαΣοΚ, Θανάσης Χειμωνάς, μίλησε στις 24/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* "Καλύτερη λύση αυτή την στιγμή είναι μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής με πρωτοβουλία Σαμαρά":

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ασάφειες, δεν υπάρχει η λογική "κάνουμε εκλογές τον
Μάρτιο και βλέπουμε πώς πάει, να περιμένουμε να περάσουν δυο τρεις μήνες". Μια μέρα να χαθεί, μπορεί να είναι καταστροφικό για την χώρα. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές το Μάρτιο. Από την άλλη πλευρά, όμως, ας μην γελιόμαστε, μετά τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού η κυβέρνηση και κυρίως -τώρα δεν ξέρω πόσο ο κόσμος θα πιστέψει αυτά που λέω και τα πιστεύω-, η Νέα Δημοκρατία ήταν σαν να έριξε λευκή πετσέτα και είδαμε και τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού, τα οποία, δυστυχώς, με μια δυο εξαιρέσεις, μας έδωσαν αυτό που περιμέναμε. Η κυβέρνηση όπως είναι δεν προχωράει σωστά. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται και θεωρώ ότι -είναι μια προσωπική θέση και όχι του ΠαΣοΚ-, καλύτερη λύση τη συγκεκριμένη εποχή θα ήταν μια κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, μια κυβέρνηση συνεργασίας».

Δημοσιογράφος: Ακόμα και ως μεταβατικό σχήμα;

Θ. Χειμωνάς: «Όχι. Μια κανονική κυβέρνηση, όπως η περίπτωση Παπαδήμου το 2011. Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να δείξει την γενναιότητα που έδειξε ο κ. Παπανδρέου τότε και να κάνει ένα βήμα πίσω, ώστε να υπάρξει ένας πρωθυπουργός, ο οποίος θα είναι πιο αποδεκτός όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, πλέον, αλλά και το ΠαΣοΚ, αλλά και από τη Δημοκρατική Αριστερά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Θα μπορούσε να γίνει πρόταση και στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά πάσα βεβαιότητα, δεν θα δεχτεί. Με αυτόν τον τρόπο και θα υπήρχαν οι 180 ψήφοι που χρειάζονται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει πιο ουσιαστικά...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα