Ο Στ. Κούλογλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στις 6/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Για πρώτη φορά υπάρχει τέτοια κινητοποίηση. Έχουμε πετύχει να θέσουμε το ελληνικό πρόβλημα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο... Αυτή την στιγμή, υπάρχει ένα πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης διεθνώς... Είμαστε σε έναν καλό δρόμο ως προς την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».

* Για την δήλωση Γ. Βαρουφάκη ότι το 67% των μέτρων του μνημονίου είναι αποδεκτά:


«Αυτό που θεωρώ ότι είπε ο κ. Βαρουφάκης -και νομίζω ότι είναι σωστό-, είναι ότι μέσα στα μνημόνια υπάρχουν και ορισμένες διατάξεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της χώρας, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν γίνει χωρίς τους δανειστές και πολύ πιο παλιά. Από την άλλη, η φιλοσοφία των μνημονίων, το βασικό τους στοιχείο, είναι ένα και μοναδικό. Μαζεύουν τα λεφτά, μέσω αδίστακτης φορολόγησης, από τους φτωχούς και τα δίνουν στους δανειστές. Αυτό πρέπει να αλλάξει...
Αυτό που μπορεί να κρατήσει κανείς από τις εκατοντάδες σελίδες του μνημονίου είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν αφορούν το οικονομικό πρόβλημα, την καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων, αλλά την καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας του δημοσίου, τα οποία έπρεπε να είχαμε κάνει μόνοι μας».

Δημοσιογράφος: Λέτε να καταργηθεί η Τρόικα... Σε πρόσωπα ή σε μηχανισμούς;

Στ. Κούλογλου: «Η Τρόικα, τουλάχιστον με την σημερινή της μορφή -αυτή την απεχθή μορφή κάποιων τεχνοκρατών, οι οποίοι ανεξάρτητα από πολιτικές ή κοινωνικές επιπτώσεις κοιτούν μόνο τους αριθμούς-, νομίζω ότι έχει τελειώσει... Συμφωνούμε ότι, στο μέτρο που εξακολουθούμε να είμαστε μέλη της ευρωζώνης και να έχουμε ανάγκη χρημάτων, θα πρέπει να διαπραγματευόμαστε και με την ΕΚΤ και με το ΔΝΤ και με την Κομισιόν. Για πρώτη φορά, η χώρα μετά από πέντε χρόνια ερήμου, διαπραγματεύεται. Ακόμα και το 50% αυτών που ζητάει να πετύχει, θα είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Ελπίζω να πετύχουμε παραπάνω».

Δημοσιογράφος: Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε στο Βερολίνο για τον κίνδυνο του νεοναζισμού στην Ελλάδα... Ωστόσο η Ευρώπη εκφράζει από έκπληξη μέχρι και φρίκη για την συνεργασία σας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες... Δεν σας προβληματίζει αυτό;

Στ. Κούλογλου: «Όταν οι Ευρωπαίοι μας κουνάνε το χέρι για τέτοια πράγματα, πρέπει να τους πούμε ότι η Χρυσή Αυγή επωάστηκε και αναπτύχθηκε ακριβώς χάρη σε αυτές τις εξοντωτικές πολιτικές κατά της Δημοκρατίας, που εφαρμόστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θέλουν να μην ξαναφουντώσουν αντιδραστικά και ακροδεξιά κινήματα, καλά θα κάνουν να σεβαστούν την θέληση του ελληνικού λαού».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα