Καλαμάτα: Συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο άνδρες, 26 και 19 ετών, μία 27χρονη, καθώς και μία ανήλικη, για παράβαση των νομοθεσιών για όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε παλαιό χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στην Καλαμάτα, προκάλεσαν εκρήξεις και τράπηκαν σε φυγή.

Ακολούθησε κινητοποίηση
των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν την ομάδα των νεαρών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μεταλλικός κύλινδρος κατασκευής και ρίψης πυροτεχνημάτων και κροτίδων μεγάλης ισχύος.

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που διαμένουν ο 26χρονος και η 27χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο.

Ακόμη βρέθηκαν, διάφορα υλικά παρασκευής εκρηκτικών υλών, συνολικού βάρους τριών κιλών και 351,2 γραμμαρίων, πιστόλι κρότου λάμψης με δύο γεμιστήρες και 117 φυσίγγια κρότου λάμψης, ογδόντα πέντε φυσίγγια πολεμικού όπλου, πέντε φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, διόπτρα πυροβόλου όπλου, τμήμα απομίμησης μακρύκαννου πυροβόλου όπλου, τμήμα μηχανισμού σκανδάλης και κλείστρου πυροβόλου όπλου, μια ζυγαριά ακριβείας, καθώς και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών και πυροτεχνημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα