Ο Π. Καρβούνης στον ΑΘΗΝΑ984

O επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, μίλησε στις 21/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:  

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι θα μπορούσαν μετά τις εκλογές να δοθούν κάποιες ανάσες στην Ελλάδα; Επί παραδείγματι, μια παράταση του χρόνου αποπληρωμής ή μια παράταση του χρόνου για να πάρουμε τα μέτρα και να τα εφαρμόσουμε, δηλαδή όλα αυτά που προβλέπονται μέσα στο μνημόνιο
και τη δανειακή σύμβαση, αντί για το 2014, το 2015; Αυτά είναι ρεαλιστικές σκέψεις που μπορούν να βρουν ευήκοα ώτα;

Π. Καρβούνης: «Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το μνημόνιο δεν είναι ένα άγιο δόγμα. Αυτό είναι γνωστό εδώ και δύο χρόνια. Το μνημόνιο, άντε να πούμε ότι υπό το κράτος της έκτακτης ανάγκης -που πηγαίναμε για πτώχευση-, το υπογράψαμε και ίσως δεν το διαπραγματευτήκαμε αρκετά. Αλλά κάθε τρίμηνο, το μνημόνιο επικαιροποιείται. Αλλάζει. Αλλάζουν τα μέτρα. Βγαίνουν αυτά που δεν είναι δόκιμα και βάζουν τα πιο δόκιμα. Συνεπώς, το μνημόνιο είναι κάτι ζωντανό και μία κυβέρνηση η οποία έχει πολλές καλές εναλλακτικές, ρεαλιστικές λύσεις, μπορεί να πει "εγώ θέλω να βγάλω αυτό και αυτό το μέτρο, και να το αντικαταστήσω με ένα άλλο μέτρο". Αυτό γίνεται. Συνεπώς, μια επαναδιαπραγμάτευση αυτού του τύπου γίνεται...
Τώρα, μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτό. Νομίζω ότι υπάρχουν όρια και τα όρια είναι ότι έχουμε μια σειρά από στόχους και μια σειρά από ημερομηνίες. Αυτή τη στιγμή, προβλέπεται ότι η Ελλάδα τέλος του 2013 θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό πάει να πει ότι θα ξοδεύει όσο πλούτο έχει. Διότι μέχρι τότε, θα έχει βάλει τάξη και θα έχει νοικοκυρέψει τα πράγματα. Τώρα, γίνεται να πάει αυτό πιο μακριά και να γίνει προσαρμογή με έναν τρόπο πιο ήπιο; Αυτό με καθημερινά δεδομένα δεν γίνεται και κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες. Νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε στη χώρα μας είναι ότι από τη πρώτη μέρα δαιμονοποιήσαμε τη στήριξη της Ευρώπης και δεν την επικοινωνήσαμε ακριβώς και με παιδαγωγικό τρόπο όπως θα έπρεπε. Και τώρα που προσπαθούμε να το κάνουμε, είναι λίγο αργά».

Δημοσιογράφος: Έχουν δημοψηφισματικό περιεχόμενο για τους εταίρους και δανειστές μας, οι εκλογές της 17ης Ιουνίου;

Π. Καρβούνης: «Αυτό το οποίο θέλουν οι εταίροι μας και νομίζω ότι το θέλει πρώτα - πρώτα ο ελληνικός λαός, είναι μια σταθερή κυβέρνηση. Και νομίζω ότι το άλλο θέμα, ο ελληνικός λαός το έχει πει και το έχει βροντοφωνάξει, ότι θέλει να μείνει μέσα στη ζώνη του ευρώ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα