Ο Π. Καλλίρης στον ΑΘΗΝΑ984



Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πελοπίδας Καλλίρης, μίλησε στις 11/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Με αφορμή την Έκθεση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, μεταξύ άλλων, είπε:
«Σε αυτή τη χρονική περίοδο, οι μισθοί είναι μειωμένοι, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε περίπου στο 1,4% και η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 22,6%. Οι άνεργοι, όπως υπολογίζαμε, ξεπέρασαν το ένα  εκατομμύριο και κυρίως πλήττονται οι νέοι, τα ποσοστά ανεργίας στους οποίους ξεπερνούν το 50%. Μάλιστα ένα ποσοστό 
52% μας λέει ότι μέσα σε ένα χρόνο δε μπορεί να βρει δουλειά.
Επίσης, οι τιμές ανεβαίνουν και σε ορισμένα αγαθά  είναι πολύ υψηλότερες, σε σύγκριση με εκείνες που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. Όλοι πλέον, καταναλωτές, εργαζόμενοι, μισθωτοί και  συνταξιούχοι αισθάνονται ανασφάλεια για το μέλλον ».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που με ανησυχεί είναι το υψηλό επίπεδο της συνεχιζόμενης ύφεσης, διότι   βάσει δικών μας στοιχείων, το γ' τρίμηνο του έτους αναμένεται να εκτοξευτεί πάνω από το 7,7%. Είναι ένα πολύ σημαντικό νούμερο που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και θα δούμε πού θα φθάσει... Θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που θα γίνουν.
Πιστεύω όμως, ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι μας θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα παρεμβάσεων στην ελληνική οικονομία και εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει σε αυτή τη κατεύθυνση. Οι αλλαγές είναι απαραίτητο να γίνουν. Και βέβαια θα πρέπει να συζητηθεί και το  πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο. Δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα για να περιοριστεί και να αντιστραφεί η ύφεση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα