Ο Ν. Ξυδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, μίλησε στις 2/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την διαφοροποίηση των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:

«Όποιος δεν αντέχει αυτή την ιστορική στιγμή, κάνει πίσω. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις την στάση των ανθρώπων, είναι αυτό που είναι. Θα κριθούν όλοι από τη στάση τους, τις πράξεις τους, το πώς μπαίνουν σε μια υπόθεση και πώς βγαίνουν».

* Για τις κλειστές τράπεζες:


«Από τον Δεκέμβριο, τις τράπεζες τις κρατούσε ζωντανές ο ELA της ΕΚΤ... Από τον Μάιο του 2010, από το Καστελόριζο, η Ελλάδα μπήκε σε μια νέα ιστορική περίοδο. Αυτή η διαρκής ασφυξία, ο διαρκής πνιγμός, κάποια στιγμή συναντάει τα όρια του και τα ιστορικά και τα οικονομικά... Είμαστε σε αυτό το ιστορικό σημείο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Νομίζω ότι θα βρεθεί μια λύση. Μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο επώδυνη. Θα βρεθεί μια συμφωνία, το θέμα είναι από ποια βάση ξεκινάμε...».

* Για την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση που υπερισχύσει το "ναι":

«Δεν είναι αποδοκιμασία της κυβέρνησης. Είναι θέση πάνω σε μια επιλογή. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα σεβαστεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά της Δημοκρατίας... Υπάρχουν εκατό τρόποι να γίνει αυτό (σ.σ. η υπογραφή της συμφωνίας). Μπορεί να μην το κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Θα δώσει τη δυνατότητα όμως να υπογράψει η Ελλάδα. Αν οι Έλληνες το θέλουν αυτό, ας γίνει. Αλλά να το πουν οι Έλληνες...».

* Για ενδεχόμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας:

«Τη Δευτέρα, σεβόμενοι την απόφαση του ελληνικού λαού, είναι ανοιχτά όλα στο τραπέζι διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, που δεν θέλουν ο ελληνικός λαός να εξακολουθεί να είναι κάτω από τη φτερούγα του φόβου. Όλοι αναλαμβάνουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Δεν νομίζω ότι ο πρωθυπουργός σε καμία από τις πρόσφατες εμφανίσεις του αρνήθηκε την ευθύνη που του αναλογεί».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα