ΣΕΒΤ: Έκκληση για σωφροσύνη

Έκκληση για σωφροσύνη σε μια περίοδο που θα αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία της χώρας μας στον 21ο αιώνα απευθύνει η Ελληνική Βιομηχανία ειδών διατροφής δια του επισήμου οργάνου της που είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΣΕΒΤ επισημαίνεται αναλυτικά:

«Η ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων - Ποτών στην παρούσα φάση της Ελληνικής Οικονομίας είναι ο πιο
παραγωγικός και ένας από τους πιο συναλλαγματοφόρους κλάδους (είδη διατροφής, 1η εξαγωγική δύναμη της χώρας) με αποτέλεσμα να αποτελεί ελπίδα.

Σήμερα ωστόσο υπό το καθεστώς αβεβαιότητας που επικρατεί ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβιώσεως τα οποία κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Με πιο απλά λόγια τα προβλήματα αυτά κατατάσσονται ως εξής:

- Ο κλάδος αντιμετωπίζει πρόβλημα προπληρωμών εισαγωγής πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας γεγονός που δημιουργεί δυσχέρειες στην ομαλή διακίνηση των προϊόντων.

- Οι από τρίτες χώρες προμηθευτές του Κλάδου απαιτούν προπληρωμή των προμηθειών τους εν συνεχεία δε προβάλλονται σοβαρά προβλήματα εκτελωνισμού που ενδεχομένως θα πλήξουν την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

- Ήδη κτηνοτροφικές επιχειρήσεις δηλώνουν αδυναμία εισαγωγής ζωοτροφών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τροφοδοσία της αγοράς σε είδη πρώτης ανάγκης.

- Ο περιορισμός της κυκλοφορίας χρήματος (60 ευρώ) μετά από ένα 2ήμερο αποθεματικής κατανάλωσης οδηγεί σταδιακά την αγορά σε πολύ σοβαρή ύφεση πράγμα που όχι μόνο θα επηρεάσει αρνητικά την αλυσίδα παραγωγής, αλλά πολύ σύντομα θα έχει και κοινωνικές επιπτώσεις.

- Δημιουργούνται νέες σχέσεις συναλλαγών στην εμπορική διακίνηση των προϊόντων οι οποίες ενδεχομένως θα έχουν και αρνητικές για τους καταναλωτές επιπτώσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα η Ελληνική Βιομηχανία ειδών διατροφής δια του επισήμου οργάνου της που είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων απευθύνει έκκληση για σωφροσύνη σε μια περίοδο που θα αποδειχθεί καθοριστική για την πορεία της χώρας μας στον 21ο αιώνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα