Ο Ν. Σοφιανός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του πολιτικού γραφείου και της Κ.Ε του ΚΚΕ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο της Αθήνας μίλησε στις 23/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:

«Έχουν βάση όχι μόνον οι αρνήσεις, αλλά και οι ανησυχίες που έχουμε ως κόμμα, διότι το συγκεκριμένο
νομοσχέδιο ενσωματώνει τις κατευθύνσεις της αντίστοιχης νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στον πυρήνα των κατευθύνσεων αυτών βρίσκεται η ανιστόρητη και ανεκδιήγητη εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, ποινικοποίησης της ταξικής πάλης και του αγώνα ανατροπής ενός συστήματος εκμετάλλευσης. Δεν υπάρχει ψήφισμα ή νομοθέτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να αναφέρεται στα ζητήματα του ρατσισμού και να μην εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Έχουν λοιπόν βάση οι συγκεκριμένες ενστάσεις από πλευράς ΚΚΕ, οι οποίες άλλωστε εκφράστηκαν και στη προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ ,με τον τότε υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να φέρει ένα αντίστοιχο νομοσχέδιο που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΚΚΕ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.».

* Για την ύπαρξη νομικού οπλοστασίου και το θέμα της ενεργοποίησής του:

«Πρέπει να ενεργοποιηθεί το σχετικό νομικό οπλοστάσιο, όχι μόνον αναφορικά με τις εγκληματικές ενέργειες σε ζητήματα ποινικού δικαίου, αλλά και στα ζητήματα προφορικών προκλήσεων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, πρωταγωνίστησε τις προάλλες στο Κοινοβούλιο σε ένα θλιβερό αντικομουνιστικό επεισόδιο, βγαλμένο θα έλεγε κανείς από τη προπαγάνδα προηγούμενων δεκαετιών, επιτιθέμενος φραστικά στο ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο να απαντηθεί αυτός ο χυδαίος και πρωτόγονος λόγος από τα άλλα κόμματα.

Δημοσιογράφος: Ο άνθρωπος αυτός, όπως καταγράφεται και στο βίντεο, εμφανίζεται να προτρέπει σε εγκληματικές πράξεις.

Ν. Σοφιανός: «Με βάση το νόμο που υπάρχει, μπορεί να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του και να αντιμετωπιστεί από την Δικαιοσύνη. Εν πάση περιπτώσει, θα δούμε τι θα φέρει η συγκυβέρνηση. Να σας θυμίσω όμως ότι προχθές ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας τοποθετούμενος δημόσια είπε ότι "εμείς θα αντιμετωπίσουμε τα άκρα". Άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί η στάση που κρατά το ΚΚΕ σε αυτή την σχεδιαζόμενη μεθόδευση με το νομοσχέδιο, δεν έχει βάση. Στη λογική των άκρων, της εξίσωσης και του "νόμος και τάξη", έχει δώσει δείγματα η κυβέρνηση...
Με βάση όλα αυτά και μια λογική καταστολής και αντιμετώπισης του λαϊκού κινήματος και από την συγκυβέρνηση -να θυμίσω ότι τρεις κλάδους εργαζομένων είναι σε επιστράτευση-, έχουμε λοιπόν όλες τις ενδείξεις ότι η συγκυβέρνηση θα επιδιώξει να ποινικοποιήσει, να καταστείλει και να εντείνει τον αυταρχισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, λέμε πρώτον ότι υπάρχουν αυτά και δεύτερον να δούμε τι θα έρθει και θα τοποθετηθούμε συγκεκριμένα στη Βουλή. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση, διότι η Χρυσή Αυγή είναι παιδί αυτού του συστήματος, δεν αντιμετωπίζεται με λογικές περί συνταγματικών τάξεων και περί δημοκρατικών ακοντίων. Αντιμετωπίζεται με την αποκάλυψη, την απομόνωση της από το λαϊκό κίνημα και σε αυτό εμείς ως κόμμα, έχουμε δώσει δείγματα γραφής».

* Για δημοσιεύματα περί εσωκομματικών "εκκαθαρίσεων" διαφωνούντων από την ηγεσία του ΚΚΕ:

«Καταλαβαίνω την αγωνία κάποιων συγκροτημάτων του Τύπου να εμφανίσουν ότι και στο ΚΚΕ υπάρχουν αναταράξεις, όπως υπάρχουν σε άλλα πολιτικά κόμματα. Και επειδή δεν υπάρχουν βουλευτές, δεν υπάρχουν στελέχη, μέλη της Κ.Ε και της Π.Γ ψάχνουν να βρουν ανά την Ελλάδα, αν διαγράφηκε κανένα μέλος του ΚΚΕ, για να το κάνουν είδηση... Θα διαψεύσουμε ξανά τις "κασσάνδρες" που και μετά τις εκλογές και μπροστά στο συνέδριο και με αφορμή διάφορα, ονειρεύονται "αιματοχυσίες" στο ΚΚΕ. Δίνουμε τη μάχη για την κοινωνία και τη δίνουμε με ενισχυμένη ενότητα θέλησης και δράσης».

Δημοσιογράφος: Το γεγονός ότι από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αντικαταστάθηκε ο κ. Χαλβατζής, εκτιμάτε ότι δεν δημιουργεί πιθανόν αποδυνάμωση της παρουσίας του ΚΚΕ;

Ν. Σοφιανός: «Ο Σπύρος Χαλβατζής είναι βουλευτής του κόμματος, μετέχει στη γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας μαζί με τους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τον γραμματέα της Κ.Ο, τα μέλη της Κ.Ε που είναι βουλευτές, είναι στον ρόλο του πρώτου και δεύτερου-, όπως λέει το πλαίσιο-, με βάση αυτό προχωράμε. Ο καθένας με τη δική του ευθύνη στο πλαίσιο μιας συλλογικής λειτουργίας και προσφοράς που δίνει ο καθένας από εμάς...
Σας λέω λοιπόν ότι το ΚΚΕ με διακριτούς ρόλους για τα στελέχη του, αξιοποιεί τους πάντες στο πλαίσιο της συλλογικής λειτουργίας και ταυτόχρονα αξιολογεί. Αυτή τη διαδικασία την κάνουν και άλλα κόμματα, μόνο που την κάνουν με προσωπικές επιλογές και όχι με συλλογικές αποφάσεις. Εμείς λειτουργούμε συλλογικά, με ενισχυμένη, εννοείται, ενότητα θέλησης και δράσης και στο πλαίσιο αυτό γίνεται και αξιολόγηση, αξιοποίηση και διάταξη των στελεχών».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα