Ο Ν. Παππάς στον ΑΘΗΝΑ984

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μίλησε στις 18/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Άρη Τόλιο και Τζίνα Μοσχολιού.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι η σημερινή μέρα θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα. Η δική μας αίσθηση είναι ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει ένα νέο κύμα ενίσχυσης της δικής μας προσπάθειας, η οποία αφορά και την συνολική μας

τοποθέτηση και τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο λεγόμενο ευρωντιμπέιτ... Έχω πίστη ότι θα συντελεστεί μια πολιτική αλλαγή. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική και κοινωνική ομαλότητα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Να σας θυμίσω ότι έχουμε ζητήσει εκλογές εδώ και καιρό, όταν η κυβέρνηση έθαψε την επαναδιαπραγμάτευση και πήγε στην σκλήρυνση του μνημονίου. Το ποιος είναι πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, όταν έχεις βουλευτικές εκλογές, λόγω του εκλογικού νόμου, είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα. Διότι έχεις τις 50 έδρες του μπόνους και χωρίς το πρώτο κόμμα, κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί. Καταλαβαίνει ο κόσμος ότι, όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά, τόσο πιο πειστικό θα είναι το δικό μας αίτημα για εθνική κάλπη».

Δημοσιογράφος: Είχαμε μια πολύ σημαντική συνέντευξη του κου Τσίπρα σήμερα, στην εφημερίδα "Το Βήμα", όπου ουσιαστικά αφήνει παράθυρα ακόμα και για κάποιου τύπου συνεργασία με τα μνημονιακά κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ, με τη βασική προϋπόθεση βέβαια αλλαγής ηγεσιών. Μου μοιάζει για καινούρια γραμμή...

Ν. Παπάς: «Δεν ανταποκρίνεται αυτό στα λεγόμενα του κου Τσίπρα. Διατυπώνει την άποψη ότι υπάρχουν στελέχη, τα οποία θα χειραφετηθούν από αυτά τα κόμματα, λόγω τις επιμονής των ηγεσιών τους σε αυτή την πολιτική. Από πουθενά και ποτέ δεν προκύπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας μας με αυτούς που εφάρμοσαν αυτή την πολιτική και έφεραν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση... Άλλο είναι οι δυνάμεις που χειραφετούνται και διαχωρίζουν τη θέση τους και άλλο να υποθέτει κανείς ή να προσπαθεί να δείξει στον κόσμο, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μια από τα ίδια. Νομίζω ότι είμαστε ενώπιον στιγμών, οι οποίες θα χαρακτηριστούν ιστορικές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα