Απειλείται και το Βελιγράδι

Έτοιμοι να αναχωρήσουν από την Ελευσίνα 25 άνδρες της 1ης ΕΜΑΚ, με διασωστικό εξοπλισμό και αντλίες νερού, για να συνδράμουν τη Σερβία που βιώνει μία πρωτοφανή καταστροφή από τις φονικές πλημμύρες. Ανάλογη η κατάσταση και στη Βοσνία.

Με την υποχώρηση των υδάτων από συνοικισμό της πόλης Ομπρένοβατς που είχε πλημμυρίσει αποκαλύφθηκε η σκληρή πραγματικότητα. Όπως ανακοίνωσε, πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς βρέθηκαν έντεκα νεκροί για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος τους προκλήθηκε από πνιγμό

και ένα άτομο που πέθανε στο σπίτι του από φυσικά αίτια.

Ο κ. Βούτσιτς επανέλαβε ότι οι αρχές δεν έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης για τις περιοχές του Ομπρένοβατς που βρίσκονται ακόμη κάτω από το νερό και εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους, στη Σερβία, συνολικά, 16 άνθρωποι.

Η κατάσταση με τις πλημμύρες στη Σερβία εξακολουθεί να είναι κρίσιμη κυρίως σε περιοχές που διασχίζει ο ποταμός Σάβα. Τα αναχώματα στις πόλεις Σάμπατς, Μπάριτς και Σρέμσκα Μίτροβιτσα άντεξαν και τώρα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς «αρχίζει η μάχη για να σωθεί το Βελιγράδι».

Στην πρωτεύουσα, χιλιάδες εθελοντές τοποθετούν αμμόσακους κατά μήκος του ποταμού Σάβα, στα σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης. Η κάτω πόλη, ο σιδηροδρομικός σταθμός και ο χώρος όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα σημεία.

Το κύμα υδάτων, που θα απειλήσει την πρωτεύουσα, αναμένεται την Τετάρτη όταν τα νερά από τις περιοχές που πλημμύρισαν θα έχουν υποχωρήσει στην κοίτη του ποταμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα