Ο Λουκάνικος «ζωντανεύει» μέσα από γκράφιτι στου Ψυρρή

Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, τραγούδι, θρύλος των social media. Τώρα η όψη του έγινε και τμήμα του αστικού τοπίου της Αθήνας. Ο σκύλος-σύμβολος των διαδηλώσεων στα πρώτα χρόνια του Μνημονίου και της κρίσης, ο περίφημος Λουκάνικος, μπορεί να πέθανε, αλλά η μορφή του αποτυπώθηκε σε γκράφιτι στο κέντρο της Αθήνας.Στη

συμβολή των οδών Παλαμίδου 4 και Σαρρή στου Ψυρρή ο Λουκάνικος «ξαναζωντανεύει». Το γκράφιτι, μάλιστα, συνοδεύεται από το έξυπνο σύνθημα: «Τα δακρυγόνα μαζί τα φάγαμε».

Ο καλλιτέχνης του δρόμου (street artist), Βασίλης Γρυπάρης χρειάστηκε μόλις έξι ώρες για να ζωγραφίσει τον Λουκάνικο με τη συνδρομή των A.Martinez και Ν-Grams, όπως αναφέρει στο Έθνος.

Ο Λουκάνικος πέθανε τον περασμένο Μάιο, αλλά ο θάνατός του έγινε γνωστός μόλις πριν από μερικές ημέρες.

«Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που τον φρόντιζε.

Μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera. Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. H καταξίωση ήρθε όταν το περίφημο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα