Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σφαγή για τους μισθούς 60.000 υπαλλήλων»

Η εφημερίδα γράφει «νέο μέτωπο αποσυντονίζει την κυβέρνηση! Οι συζητήσεις για μισθολογική σφαγή σε τουλάχιστον 60.000 δημοσίους υπαλλήλους ανάβουν φωτιές και προκαλούν συγκρούσεις τόσο μεταξύ υπουργών όσο και μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με φόντο τις επερχόμενες εκλογές...».

ΕΘΝΟΣ:

«Στο μικροσκόπιο οι παράνομες μονιμοποιήσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει «αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει στους ελέγχους και να απομακρύνει όσους συμβασιούχους μονιμοποιήθηκαν παράνομα. Αντιπολίτευση και συνδικαλιστές στους δήμους διαφωνούν με τις απολύσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «"Χιλιάρμενο" και... βάρβαροι στις ακτές της Κύπρου!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «πλησιάζει η ώρα μηδέν: CIA, Ρώσοι, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι και το τουρκικό «Μπαρμπαρός» στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πράσινο φως για ανεξάρτητη θέρμανση σε διαμερίσματα πολυκατοικιών»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ελεύθεροι και με... υπουργική βούλα να εγκαθιστούν αυτόνομη σύνδεση με φυσικό αέριο, ακόμα κι όταν η γενική συνέλευση διαφωνεί, είναι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, οι οποίοι επιπλέον θα γλιτώνουν και τα κοινόχρηστα των κεντρικών θερμάνσεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Για όλα φταίει η κυβέρνηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «στην κυβέρνηση ρίχνουν την ευθύνη οι δανειστές για την αναταραχή που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις αγορές, έστω και αν αυτή επιμένει πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του τόνισε ότι η πιθανότητα πρόωρης εξόδου της Ελλάδας από το υφιστάμενο πρόγραμμα προσαρμογής προκαλεί αβεβαιότητα στις αγορές και "έδειξε" το δρόμο για ένα νέο πρόγραμμα».

ΕΣΤΙΑ: «Μοχλός αλώσεως της αστικής τάξεως»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «το κόμμα που εκπροσωπεί την αστική τάξη δεν νοείται να συμπεριφέρεται έτσι. Ο δημευτικός ΕΝΦΙΑ λειτουργεί ως μοχλός αλώσεως της αστικής τάξεως και πρέπει να αναθεωρηθή ριζικά».

Η ΑΥΓΗ: «Θυσία οι μισθοί σε αγορές - τρόικα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «η εξίσωση του βασικού μισθού στον δημόσιο τομέα με τον αντίστοιχο του ιδιωτικού φαίνεται να είναι το πρώτο "προαπαιτούμενο" που ετοιμάζεται να προσφέρει η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να επιτύχει τη νέα "χρηματοδοτική στήριξη" και να αποφύγει μια τυπική χρεοκοπία μέχρι τις εκλογές».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η κρίση διώχνει τους... πελαργούς»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «άνεργες ή με επισφαλή εργασία, ανασφάλιστες που μετά βίας μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδο της κύησης και του τοκετού. Για πολλές γυναίκες η απόκτηση ενός παιδιού στην εποχή του Μνημονίου καθίσταται αδύνατη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σκηνικό έντασης στην Κύπρο»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «σκηνικό έντασης στην Κύπρο διαμορφώνει η Αγκυρα. Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος "Μπαρμπαρός" έφτασε στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου τα ξημερώματα της Δευτέρας και εισήλθε στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, συνοδευόμενο από δύο πλοία υποστήριξης και ένα τουρκικό πολεμικό».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Πανστρατιά για τον Έμπολα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Έμπολα μπορεί να είναι καταστροφή για τη γενιά μας, προειδοποιεί η βρετανική μη κυβερνητική οργανώση "Oxfam" απευθύνοντας έκκληση προς τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προτεραιότητα... νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «στρατιωτική διείσδυση και παρουσία της ΕΕ σε μια σειρά από γεωγραφικές ζώνες σχεδόν σε όλον τον πλανήτη, για διασφάλιση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλιακών συμφερόντων, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασε, χτες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον αντιδραστικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Περιμένοντας (πάλι) την τρόικα»

Η εφημερίδα σημειώνει «το σκηνικό για την έναρξη του νέου γύρου της διαπραγμάτευσης με την τρόικα αλλά και για την επόμενη ημέρα του Μνημονίου στήνεται σιγά σιγά με δηλώσεις αξιωματούχων και δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου που αναδεικνύουν το περιβάλλον αβεβαιότητας γύρω από την Ελλάδα και την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ ασφαλείας στο μέλλον».

Kontranews: «Κίνδυνος σύρραξης στην Κύπρο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «την ώρα που η Κύπρος ξαναζεί δραματικές στιγμές και οι Τούρκοι παραβιάζουν κατάφωρα την ΑΟΖ με το σεισμογραφικό σκάφος "Μπαρμπαρόσα", η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς αδύναμη να διαχειριστεί μια κρίση, που κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά γενικευμένης σύρραξης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Καμπή για το Χ.Α. τα stress tests»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «στον ρυθμό των stress tests θα κινηθεί η χρηματιστηριακή αγορά όλη την εβδομάδα. Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον καταλύτη για την περαιτέρω πορεία του Χ.Α.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Με βήμα σημειωτόν το σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «τα δύο ισχυρότερα μέλη της Ευρωζώνης, η Γερμανία και η Γαλλία, προσπάθησαν χθες, με τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών των δύο χωρών, να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, παρουσιάζοντας διάθεση ενότητας και συνεργασίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα