Κλιμακώνεται η ένταση στο ΕΚΠΑ

Την πρόθεση τους να μην αποχωρήσουν από τη συμβολική κατάληψη που πραγματοποιούν στον αύλειο χώρο του κεντρικού κτηρίου στα Προπύλαια εξέφρασαν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι. Ζητούν προηγουμένως να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τους γύρω δρόμους καθώς και την ακύρωση της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης κατηγορώντας τον πρύτανη για αυταρχισμό.

Η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Θεόδωρο

Φορτσάκη, που προειδοποιεί με επέμβαση της αστυνομίας, ματαιώθηκε καθώς οι νέες δηλώσεις του ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βοήθησαν άγνωστους να εισέλθουν παράνομα στο ίδρυμα, θεωρήθηκαν εμπρηστικές από την Κουμουνδούρου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιτείνουν πως βρέθηκαν στο Πανεπιστήμιο για συμπαράσταση στους εργαζομένους που είναι σε διαθεσιμότητα και τους φοιτητές που εμποδίζονται να εκθέσουν τα αιτήματά τους. Τόνισαν ότι ο πρύτανης επιχειρεί να εκτρέψει τη συζήτηση σε άλλες κατευθύνσεις και να την απομακρύνει από τα μεγάλα προβλήματα του Πανεπιστημίου που υπολειτουργεί, δεν έχει χρήματα, και προσωπικό γιατί έχει απολυθεί.

«Μας κατηγόρησαν για αυταρχισμό. Αυταρχικός όμως είναι αυτός που παραβιάζει τον έλεγχο και άφησε ένα πλήθος να εισέλθει και να παραμένει στο ίδρυμα για να επιβάλει την άποψή του. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, να ξέρουμε ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει για να αποφευχθούν οι συνεχείς καταλήψεις. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε αυτό», τόνισε στον Αθήνα 9,84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Ο κ. Φορτσάκης έπρεπε ήδη να είχε εφαρμόσει το νόμο να είχε καλέσει τηναστυνομία για να προχωρήσει σε συλλήψεις», τόνισε στην ίδια εκπομπή ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. Αναρωτήθηκε μάλιστα υποδεικνύοντας ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αν στην Κουμονδούρου δεν έχουν αστυνομικό στην είσοδο για να κάνει ελέγχους.

«Ας μου επιτρέψει να αναλάβω εγώ την ευθύνη των πράξεών μου και να αποφασίζουμε εγώ και η πρυτανεία χωρίς υποδείξεις», απάντησε ο κ. Φορτσάκης. Όπως είπε έχει ήδη ενεργήσει, ώστε να εφγαρμοστεί ο νόμος ωστόσο θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια με την πειθώ ελπίζοντας ότι στο τέλος θα επικρατήσει η λογική.

Oι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν στάση εργασίας έως τις 4μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα