Ο Κ. Χρυσόγονος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος, μίλησε στις 20/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση που είναι κρίσιμη για το μέλλον της χώρας και άρα πρόωρες εκλογές, σε αυτό το στάδιο, νομίζω ότι θα ήταν ένα πολύ παρακινδυνευμένο βήμα... Νομίζω ότι τρεις κάλπες μέσα σε 8 - 9 μήνες για μια χώρα που βρίσκεται στα όρια της πτώχευσης θα ήταν πολυτέλεια... Αρκετοί βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, αλλά δήλωσαν

ότι συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Είναι ελαφρώς ανορθόδοξο αυτό... Τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Δεν ξέρουμε σε τι είδους συμφωνία με τους δανειστές θα οδηγήσει, αν οδηγήσει... Θέλω να ελπίζω ότι όσοι καταψήφισαν το τελευταίο νομοσχέδιο, θα το ξανασκεφτούν. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο ή το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας ή της αριστεροσύνης... Το ζήτημα δεν είναι να παραδώσουμε και να φύγουμε, το ζήτημα είναι να αποφύγουμε το χειρότερο. Είναι αυτό που όσοι ξέρουν σκάκι ονομάζουν κινήσεις φορσέ...».

* Για Ζ. Κωνσταντοπούλου:

«Ο πρόεδρος της Βουλής, δεν είναι αναγκαίο, κατά το σύνταγμα, να προέρχεται από την κυβερνητική πλειοψηφία... Πολιτικά, από τη στιγμή που η πρόεδρος κάνει διαδικαστικού χαρακτήρα πρόταση στην οποία λαμβάνει τη δική της ψήφο και άλλες δύο -αν δεν κάνω λάθος-, αντιλαμβάνεστε ότι τίθεται τεράστιο θέμα. Εναπόκειται στην ίδια να κρίνει τη θέση της... Πιστεύω ότι μια πρόταση μομφής θα έριχνε περισσότερο λάδι στη φωτιά. Εγώ, αν ήμουν πρόεδρος της Βουλής και έκανα μια πρόταση διαδικαστικού χαρακτήρα και λάμβανα μόνο την ψήφο μου και άλλες δύο, θα είχα παραιτηθεί το επόμενο δευτερόλεπτο. Και οι κρίνοντες κρίνονται με τη σειρά τους».

Δημοσιογράφος: Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές -θα ήταν καταστροφικές- σημαίνει ότι έτσι κι αλλιώς οποιαδήποτε λύση, ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο, πρέπει να βρεθεί εντός της παρούσης Βουλής και η κυβέρνηση να πάρει όποιο χαρακτήρα πρέπει να πάρει;

Κ. Χρυσόγονος: «Εγώ θα έλεγα όχι απλώς εντός της παρούσης Βουλής, αλλά και εντός του παρόντος κυβερνητικού σχήματος. Πιστεύω και εύχομαι ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που καταψήφισαν το προηγούμενο νομοσχέδιο θα το ξανασκεφτούν στο επόμενο. Κανείς δεν έχει το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας ή της αριστεροσύνης. Όλοι πρέπει να έχουμε μπροστά στα μάτια μας τις πραγματικές επιλογές. Η πολιτική δυστυχώς είναι η τέχνη του εφικτού. Αν είχαμε τη δυνατότητα ρήξης με τους δανειστές, εγώ πρώτος θα σας έλεγα να το επιχειρήσουμε».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα