Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 11/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη νέα κυβέρνηση:

«Όλοι ευχόμαστε να πετύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Η επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου,
αναπόφευκτα και αυτονόητα, θα είναι επιτυχία και των κομμάτων που την στηρίζουν...
Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική κυβέρνηση, ειδικής αποστολής και συγκεκριμένης διάρκειας. Υπάρχει μία συμφωνία και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει η βούληση, οι συμφωνίες αυτές να τηρηθούν».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι προφανές ότι το παρελθόν της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής του ΠαΣοΚ δεν διαγράφεται, ως προς το άμεσο μέλλον, θα κατατεθεί μία πρόταση κυβερνητικού προγράμματος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ως προς την καθημερινή διαχείριση, θα υπάρχουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που δεσμεύουν όλους...».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού, είναι μιας συγκεκριμένης βραχύβιας χρονικής διάρκειας. Έρχεται για να αποτρέψει τα χειρότερα, να γλιτώσει την Ελλάδα από το να πάει πίσω στη δραχμή. Αυτή είναι η προσπάθεια. Από εκεί και πέρα, αφού ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο τόπος θα οδεύσει σε εκλογές και τα κόμματα θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους...».

* Για τις εκλογές:

«Η κοινωνική στήριξη πιστεύω ότι θα είναι σε ένα σημαντικό βαθμό στην κυβέρνηση η οποία τώρα σχηματίζεται. Τουλάχιστον στο ξεκίνημά της. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Αλλά, από εκεί και πέρα, επειδή οι συνθήκες είναι ιδιάζουσες, αφού ξεπεράσουμε τον "κάβο", πρέπει να οδεύσουμε σύντομα σε εκλογές, οι οποίες θα είναι λυτρωτικές και για το πολιτικό σύστημα και για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι θα εκφραστούν και από εκεί και πέρα, με τη νέα λαϊκή εντολή, θα προκύψει νέα κυβέρνηση που θα προχωρήσει μπροστά».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα