Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει

Την απόφασή της να καταψηφίσει την κυβέρνηση συνεργασίας ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά, ζητώντας αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές. «Μετά από την διελκυστίνδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που εξάντλησε τις αντοχές της κοινωνίας, ενώ περιείχε και θεσμικές αποκλίσεις, επήλθε μεταξύ τους η συμφωνία στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Όλοι οι χειρισμοί που έγιναν κατέδειξαν την αδήριτη και επιτακτική
ανάγκη για ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, η οποία μπορεί να προκύψει μόνο από τη λαϊκή ετυμηγορία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εν όψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

«Aν ο στόχος ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, θα είχε ακολουθηθεί άλλη διαδικασία και θα υπήρχαν άλλα πολιτικά ζητούμενα, που δεν θα απέκλειαν εκ των προτέρων από την εξεύρεση λύσης καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις. Αυτό που επιδιώχθηκε ήταν μια συμψηφιστική μεταβατική ρύθμιση στο πλαίσιο ενός τμήματος του πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, με δεδομένη τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής» τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά.
Keywords
Τυχαία Θέματα