Ο Γ. Κουτρουμάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠαΣοΚ, Γιώργος Κουτρουμάνης, μίλησε στις 8/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και την Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Εκείνο που παρατηρείται για ακόμα μια φορά είναι ότι υπάρχει σε πολλά θέματα χαλαρή ή αδύνατη προετοιμασία από την πλευρά μας, με αποτέλεσμα όταν έρχεται η Τρόικα, να ανοίγουν θέματα που δεν γίνεται να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα σε λίγες ημέρες. Υπάρχουν θέματα που παρουσιάζουν
ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως αυτό της διαθεσιμότητας στο δημόσιο. Έχει τις δυσκολίες του και δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπίσει κάποιος τις συγκεκριμένες ομάδες, που θα αποτελέσουν τον πρώτο μεγαλύτερο αριθμό που πρέπει να μπει σε διαθεσιμότητα αυτό τον μήνα. Αν όμως είχε γίνει σωστή προετοιμασία, με την έννοια, αν είχε γίνει αξιολόγηση στο σύνολο του προσωπικού στο δημόσιο -στις 600.000 και πλέον-, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα και δικαιότερα. Δεν θα φτάναμε την τελευταία στιγμή να αναζητούμε κάποιες ομάδες, οι οποίες τελικά θα βγουν με βίαιο τρόπο».

Σε άλλο σημείο είπε: «Σε σχέση με την κινητικότητα ειδικά και εκεί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, γιατί θα μπορούσε η κινητικότητα να έχει υλοποιηθεί με μετακινήσεις προσωπικού από διάφορες υπηρεσίες, όπου φαίνεται να πλεονάζουν, σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Και σε αυτό υπήρχε καθυστέρηση και η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν στην αξιολόγηση...
Προφανώς έχει την μεγαλύτερη ευθύνη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουν όλα τα υπουργεία σε αυτή την κατεύθυνση και σε άλλα θέματα όχι μόνο στα θέματα κινητικότητας. Δηλαδή, όταν μιλάμε για περιορισμό των δαπανών, δεν αφορά μόνο το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει την κεντρική διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Θα πρέπει όλα τα υπουργεία να συνεισφέρουν και, δυστυχώς, δεν υπάρχει η ίδια προσπάθεια από όλους, για να μπορέσουμε κάθε φορά να έχουμε τα αποτελέσματα τα οποία έχουν περιγραφεί και στις προηγούμενες συμφωνίες».

Δημοσιογράφος: Φοβάστε ένα κλίμα έντασης;

Γ. Κουτρουμάνης: «Κλίμα έντασης υπάρχει ήδη, γιατί είχαμε ξεκινήσει πριν από περίπου ένα μήνα με τις απολύσεις στην ΕΡΤ, που υποτίθεται ότι θα κάλυπταν αυτή την πρώτη φάση, σε σχέση με τις απολύσεις. Αυτό έγινε με πρόχειρο τρόπο και βέβαια το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνει αποδεκτό ως μέτρο για την επίτευξη του στόχου των απολύσεων από την πλευρά της Τρόικα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα