Ευαισθητοποίηση γιατρών

Ο μόνιμος συντονισμός δράσεων και η δημιουργία σταθερού μετώπου από τους γιατρούς της χώρας, σε μια περίοδο που η Ελλάδα σημαδεύεται από την ανθρωπιστική κρίση είναι τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη συνδιάσκεψη κορυφής του περασμένου Σαββάτου με τη συμμετοχή μελών του δ.σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

«Οι πολίτες παρακολουθούν σοκαρισμένοι, αδύναμοι να αντιδράσουν, με οργή και

αγανάκτηση, τη σειρά μέτρων που τους επιβάλλουν και που οδηγούν πολλούς στον θάνατο ή την αυτοκτονία», επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.

Όπως είπε: «Η Υγεία, που έπρεπε τη σημερινή εποχή των μεγάλων περικοπών, των 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών, της ανθρωπιστικής κρίσης, να προσεχθεί ιδιαίτερα, ευρίσκεται στην κλίνη του Προκρούστη και συνεχώς περικόπτονται δαπάνες, αφού δεν μπορούν να χτυπήσουν τη διαφθορά και την κερδοσκοπία, ενώ το κοινωνικό κράτος έχει αποδομηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η κοινωνία μας να έχει πλέον παροχές τριτοκοσμικής χώρας».

O υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στη συνδιάσκεψη αποδέχθηκε το σχέδιο του ΠΙΣ για τη θωράκιση των υπηρεσιών Υγείας των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών.

Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τοπικές ελλείψεις σε διαφόρους νομούς της χώρας σε προσωπικό, καθώς και οι σημαντικές δυσλειτουργίες του δημοσίου συστήματος Υγείας, οι οποίες δημιουργούν κενά στην περίθαλψη, εξαντλούν τους γιατρούς του συστήματος και προκαλούν κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών.

Keywords
Τυχαία Θέματα