Ο Γ. Χαρδούβελης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank και καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Γκίκας Χαρδούβελης, μίλησε στις 14/3 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Σας ακούσαμε χθες να λέτε σε εκδήλωση ότι ως τράπεζα, πήγατε στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα, συγκεντρώσατε χρήματα και δεν σας άφησαν να τα φέρετε. Ποιοι δεν

σας άφησαν να τα φέρετε;

Γ. Χαρδούβελης: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είναι γεγονός ότι η Eurobank ήταν έτοιμη να κάνει αύξηση κεφαλαίου πριν από ένα μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου. Τώρα, ακόμα περιμένουμε. Οι επενδυτές πάντως μας εμπιστεύονται και αναμένουν να μπουν στην Eurobank. Περιμένουμε να συνταχθεί και ο νόμος - πλαίσιο που θα επιτρέψει στο Ταμείο να δώσει το πράσινο φως για την αύξηση... Το Ταμείο θα πρέπει να υπολογίσει τι συμφέρει το δημόσιο. Μήπως πρέπει και αυτό να μπει στην αύξηση ως επενδυτής; Διότι, εάν οι τιμές είναι εκείνες της τρέχουσας αγοράς και όλοι περιμένουν μελλοντικά να αυξηθούν -επειδή η τράπεζα θα αφεθεί να λειτουργήσει ομαλά, όπως και πριν-, τότε θα κερδίσει και το Ταμείο. Αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, η Eurobank έχει υποχρέωση να αναζητήσει 3 δισ. ευρώ. Τότε αναγκαστικά το Ταμείο θα τα δώσει από τα χρήματα που έχει. Θέλει όμως να το κάνει; Θέλει δηλαδή, να ξοδέψει το "μαξιλάρι" και να πει όχι στα ποσά που φέρνουν οι ξένοι εδώ; Αυτό είναι το ερώτημα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα