Ο Φ. Σαχινίδης στον ΑΘΗΝΑ984 στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μίλησε στις 25/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Τάκη Καμπύλη. Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πολύ σωστά επισημαίνεται από όλους -άλλωστε το είπε και ο κ. Ζανιάς στους συναδέλφους του, όταν πήγε στο πρόσφατο Eurogroup-, ότι αυτό που χρειάζεται να γίνει αυτή τη στιγμή, με την επίσκεψη του κλιμακίου της Τρόικα, είναι μια αποτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται  τα δημόσια
οικονομικά της χώρας, έτσι ώστε -αφού γίνει η αναγκαία καταγραφή-, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει και αφορά το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Αίτημα που είχα υποβάλλει και εγώ, όταν είχα επισκεφτεί το ΔΝΤ. Αίτημα που υπέβαλε και ο κ. Ζανιάς στην πολύ πρόσφατη επίσκεψή του στο Eurogroup».

* Για την έκθεση της Τρόικας σχετικά  το πρόγραμμα εξυγίανσης στο Δημόσιο:

«Πρόκειται πρώτον για μια έκθεση που ετοιμάζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο οποίος είναι μόνιμα στην Ελλάδα. Δεύτερον, δεν την παρέδωσε ο υπουργός Οικονομικών στη νέα ηγεσία, διότι  δεν έχει αναλάβει καθήκοντα  και δεν θα μπορούσε να την παραδώσει, χωρίς γίνει αυτό (σσ να έχει αναλάβει). Και τρίτον, δεν είναι μια έκθεση την οποία συντάσσει ή έχει υπόψιν του το υπουργείο Οικονομικών  ...».

* Για τις  παράνομες προσλήψεις:

«Εάν αυτές οι προσλήψεις, στις οποίες γίνεται αναφορά, είναι παράνομες, τότε πεδίον δόξης λαμπρό στα τρία κόμματα που συνεργάζονται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση, να προχωρήσουν σε μια απόφαση και να ανακληθούν όλες οι παράνομες προσλήψεις. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ απλό. Εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω, προκήρυξη για πρόσληψη δεν θυμάμαι να έχει γίνει σε αρκετά από τα υπουργεία. Εκείνο που θυμάμαι να έχει γίνει είναι, με βάση τις αποχωρήσεις που υπήρχαν από πολλά υπουργεία, υπήρξε πίεση να προχωρήσουμε στον διορισμό αυτών που είχαν περάσει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που προϋπήρχαν της κυβέρνησης  Παπανδρέου...».

Και πρόσθεσε: «Εδώ τίθεται ένα ζήτημα από την πλευρά του πολίτη. Διότι  μπορεί να σκεφτεί ότι μέρος αυτών των διαδικασιών που οδήγησαν στο διορισμό νέων προσώπων, στο ελληνικό Δημόσιο, είναι μέσα από πρακτικές του παρελθόντος. Δηλαδή, κάποιοι να προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν ένα πελατειακό κράτος. Εάν, λοιπόν, οποιαδήποτε από αυτές τις διαδικασίες είναι παράνομη, αύριο τα τρία κόμματα (σ. σ. που συμμετέχουν στην κυβέρνηση) έχουν υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες και  φορολογούμενους, να οδηγήσουν σε ανάκληση όλων αυτών των παράνομων διορισμών και ταυτόχρονα, να απευθυνθούν στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο εισαγγελέας να ασχοληθεί αμέσως με οποιαδήποτε υπόθεση παράνομου διορισμού».

* Για το ενδεχόμενο παράτασης της  δημοσιονομικής προσαρμογής:

«Υπάρχουν πολλοί εκπρόσωποι, από  πλευράς πιστωτών, που έχουν τοποθετηθεί πάρα πολύ θετικά. Θα σας υπενθυμίσω παλιότερα την τοποθέτηση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλόντ Γιούνκερ και του ΔΝΤ, το οποίο ήταν θετικό στο ενδεχόμενο
Keywords
Τυχαία Θέματα