Ενώπιον των Αθηναίων

Την Απολογία του Σωκράτη, όπως την κατέγραψε ο Πλάτωνας, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας.

Και μάλιστα κοντά στον ιστορικό τόπο διεξαγωγής της, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στην Αυλή του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα, με τον βραβευμένο με Emmy Ελληνα ηθοποιό Γιάννη Σιμωνίδη, στον ρόλο του μεγάλου φιλοσόφου.

Η παράσταση έχει ήδη ανέβει σε 14 χώρες σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Στην οδό Θόλου 5, παρουσιάζεται έως και τις 7 Ιουλίου,

στα αγγλικά, με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Oι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τα επιχειρήματά του Σωκράτη και να πραγματοποιήσουν σχετική συζήτηση με τον Γιάννη Σιμωνίδη.

Ο Γιάννης Σιμωνίδης, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου, τόνισε ότι η παράσταση αποτελεί έναυσμα για την πραγματοποίηση ενός διαλόγου με τον εαυτό μας, τους συμπολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς και όλους όσους αυτές τις ημέρες, λόγω της κρίσης έχουν σχέση μαζί μας.

«Βλέπουμε αυτή την κρίση όχι μόνο ως οικονομική και πολιτική, αλλά κυρίως ως πολιτιστική. Και ο Σωκράτης, μπορεί να βοηθήσει με τα λόγια του, που δεν μας λένε πως να σκεφτόμαστε, αλλά τι να κάνουμε καθημερινά εμείς οι απλοί πολίτες, που δεν είμαστε πολιτικοί ή τραπεζίτες, για να αλλάξουμε και να σώσουμε την κατάσταση, ώστε να προχωρήσει η Ελλάδα σε ένα όμορφο μέλλον», επεσήμανε ο κ Σιμωνίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα