Ο Δ. Κωνσταντάρας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Δημήτρης Κωνσταντάρας, μίλησε στις 5/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Στο πλαίσιο της έρευνας της εκπομπής «Αθήνα Σήμερα», για τη Χρυσή Αυγή, μεταξύ άλλων είπε:
Δημοσιογράφος: Ακούσαμε έναν πολιτικό όρο, με την έννοια της λέξης «ακροδεξιά»... Εσείς πώς θα χαρακτηρίζατε τη Χρυσή Αυγή;

Δ. Κωνσταντάρας: «Πέραν της ακροδεξιάς. Αλλά αυτοί είναι γεωγραφικοί όροι».

Δημοσιογράφος:
Δεν είναι πολιτικοί όροι;

Δ. Κωνσταντάρας: «Όχι. Η ακροδεξιά, η ακροαριστερά, η κεντροδεξιά και ούτω καθεξής έχουν γίνει γεωγραφικοί όροι...
Οι γεωγραφικοί όροι δεν παίζουν κανέναν ρόλο, δεν έχουν καμία σημασία. Είμαι άνθρωπος, πατριώτης, είμαι άνθρωπος ουδεμίαν σχέση έχων με τον εθνικισμό. Αγαπώ την πατρίδα μου και είμαι ένας άνθρωπος που θα ήθελε να έχει τριγύρω του ένα περιβάλλον, το οποίο θα του επέτρεπε να ζει μια κανονική ζωή, όπως επί μια τεσσαρακονταετία υπάρχει σε αυτήν την περιοχή. Τώρα δεν μπορείς να ζήσεις με αυτό τον τρόπο...».

Και πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τον πόνο και το πρόβλημα του ανθρώπου που υποφέρει και να έχει πολιτικά οφέλη. Όχι ο ΛΑ.Ο.Σ.».

Σε άλλο σημείο είπε: «Οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής είναι επιθετικές σε ορισμένες περιοχές. Κατά την άποψή τους, έτσι έπρεπε να φερθούν στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν, για να μπορέσουν να έχουν ουσιαστικά εκλογικά οφέλη. Η εμφάνισή τους είναι επιθετική. Και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα πράγματα δεν είναι να πάνε δίπλα σε κάποιον που έχει ένα πρόβλημα, να του το λύσουν, αλλά είναι να επιτεθούν εναντίον αυτού που θεωρούν ότι έχει δημιουργήσει το πρόβλημα. Αυτό είναι αντίθετο από αυτά που πιστεύω και είμαι βέβαιος και προς αυτά που πιστεύει ο ΛΑ.Ο.Σ. Άρα ορθώς έφυγαν αυτοί που έφυγαν. Αν έφυγαν, διότι δεν ανήκαν στο ΛΑ.Ο.Σ.».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα